Bilecik Belediyesi tarafındancenaze nakil aracı verilmediği için ortada kalan cenazeyi, Osmaneli Belediyesi sahiplendi. Cenaze, tahsis edilen araç ile Adana’ya götürüldü.

Uzun yıllardır Bilecik’te ikamet eden Ethem Özdemir,önceki gün Bilecik Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Özdemir’in yakınları tarafından merhumun vasiyeti üzerinememleketi Adana’nın Ceyhan ilçesine defnedilmek için Bilecik Belediyesi’nden cenaze nakil aracı istendi. Cenaze nakil aracı için dilekçe ile başvurulmasının ardındanBilecik Belediyesi’nden saatlerce bir cevap gelmedi. Sonrasında gelen cevapta isegidilecek yerin uzunluğu sebep gösterilerek aracın verilemeyeceği belirtildi.

Konu daha sonra Mezarlıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’e iletildi fakat Gürses de iddialara göre telefonuna cevap vermediği içinBelediye Başkanı Semih Şahin’e ulaşamadı.

Cenaze Bilecik morgunda, yakınları da çaresiz bir şekilde Bilecik Belediyesi’nden haber beklerken devreye Osmaneli Belediyesi girdi. Cenaze yakınlarının Osmaneli Belediyesi’ne ricada bulunması üzerine bağımsız Osmaneli Belediye BaşkanıMünür Şahin hemen bir talimat vererek cenaze nakil aracı gönderdi ve Pazar günü defnedilecek cenaze Adana’ya hareket etti.

Bir ilçe Belediyesicenaze aracı tahsis etme cesareti ve özverisi gösterirken, bir il Belediyesinin aynı hassasiyeti gösterememesi kamuoyunda yadırganırken,bir cenaze aracı tahsis etmek bu kadar zor mu dedirtti.

Editör: TE Bilişim