Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; önümüzdeki yılın ücret ve tarifeleri, belediye dükkanlarının kira bedelleri, performans programı ve 2016 yılı bütçesi konuları görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.  

Kasım ayı toplantısının açılış konuşmasını yapan Selim Yağcı, gündem maddelerine ilişkin bilgi verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Selim Yağcı, Sayıştay denetçileri tarafından Bilecik Belediyesinde yapılan denetimin sonucu meclis üyeleriyle paylaştı. Bilecik Belediye’sinin denetimlerden temiz bir şekilde çıktığı belirten Yağcı, belediye çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yağcı, konu ile ilgili, ‘Her 6 ayda bir Sayıştay tarafından denetimler yapılıyor. Bu sene Sayıştay yine denemelerini yaptı. Bu denetimlerden belediye olarak her seferin yüzümüzün akıyla çıkıyoruz ve yine çıktık. Bu konuda belediyemizde çalışan başta başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizi olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum’ dedi.  

2015 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET VE TARİFELERİN TESPİTİ 

Toplantıda ilk olarak ‘2016 yılında uygulanacak ücret ve tarifelerin tespiti hususu’ görüşüldü. Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘Tarife komisyonları her sene belediyemizin yapmış olduğu ücret ve tarifelerini tespit ediyor’ dedi. 2016 yılında belediyece uygulanacak ücret ve tarifeler konusu, oybirliği ile ücret ve tarife tespit komisyonuna havale edildi. 

BELEDİYEYE AİT GAYRİMENKULLERİN 2016 YILI KİRA BEDELLERİ 

Görüşülen ikinci konu ‘mülkiyeti belediyeye ait gayrimenkullerin 2016 yılında uygulanacak kira bedellerinin tespit edilmesi hususu’ oldu. 2015 yılı kira bedellerinin belirlemesi konusu oybirliği ile kira tespit komisyonuna havale edildi. 

2016 YILINA AİT PERFORMANS PROGRAMI 

Günün üçüncü gündem maddesinde ‘2015 yılına ait performans programı’ görüşüldü. Konu ile açıklama yapan Yağcı, ‘Belediye olarak bütçe uygulaması üzerinden performans denetimi yapacağız. Takip ettiğim kadarıyla gelir gider dengemiz gayet iyi. Bu durum komisyon  tarafından da incelensin. Önümüzdeki aylarda rapor halinde meclisimize tekrardan gelecek’ ifadelerini kullandı. 

2016 yılı performans programı oy birliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi. 

2016 YILI BÜTÇESİ 

Bilecik Belediyesi’nin 2016 yılı tahmini bütçesi 63 Milyon TL olarak açıklandı ve konu görüşülmek üzere plan bütçe komisyona havale edildi.  

Konu ile ilgili bilgi veren Yağcı, ‘Bütçe belediyenin hareket tarzını belirleyen en önemli faktördür. Geçen sene bütçemiz 59 Milyon TL’ydi. Bu sene ise 63 Milyon Lira. Ben arkadaşlara 65 Milyon Liraya kadar bir bütçe hazırlayın dedim. Bu bütçeye birkaç proje için daha para eklenebilir. Plan bütçe komisyonumuz gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Aralık ayında bütçemizi belirleyeceğiz’ dedi.  

İmar konularının ve başkanlık tarafından verilen önerinin görüşülmesinin ardından Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilişim