Cafer Elmas-Gökay Şimşek

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı adayı Emekli Yarbay Akın Atakan; adaylık sürecine, AK Parti-MHP ittifakına ve projelerine ilişkin gazetemize özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Belediye Başkanı Adayı Atakan, Bilecik’in en büyük sorununun diyalog sorunu olduğunu söylerken, Belediye Başkanı olması durumunda bütün kesimleri biraraya getirip Bilecik’in sorunlarına ilişkin ortak kararlar almanın en büyük projesi olacağı vurgusunu yaptı. “Ben yaptım oldu bitti” değil, Bilecik'in bütüncül yönetime ihtiyacı olduğunu belirten Atakan, Belediye’nin rant kapısı olarak görülmesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, sözlerine kendisini anlatarak başladığı röportajında;1969 yılında Uşak’ta doğdum. İlk ve Ortaokulu Uşak’ta okuduktan sonra askeri lise sınavlarını kazanarak gurbete çıktım.2014 yılına kadar çeşitli yerlerde görev yaptık, en son 2007 yılında Bilecik’e geldik ve 2014 yılında Bilecik’te noktayı koyduk.

Babam inşaat işçisi, annem fabrika işçisi 2 çocuğundan birisi olarak dünyaya geldik, hepsi rahmetli oldu, memlekette kimsemiz kalmadı, bizde emekli olduktan sonra, yaşadığımız ve doyduğumuz şehir Bilecik dedik ve buraya yerleştik. Kazacımızı Bilecik’e harcayalım, projelerimizi, emeklerimizi Bilecik’te yapalım diye yola çıktık.Akın Atakan, Bilecik’te doğmamış ama,en son doyduğu şehir Bilecik’e yerleşmiş bir kardeşiniz” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı adayı Akın Atakan’ın Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas’ın sorularını itina ve içtenlikle cevapladığı röportaj şöyle:

“BİZ ZATEN BİLECİK’İN SORUNLARI KONUSUNDA HAZIRDIK”

Daha önce AK Parti yöneticiliğinde de bulundunuz, şu anda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasete soyundunuz, Akın Atakan neden aday oldu?

“Ülke genelinde Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti politikalarında bir ittifak söz konusu. 15 Temmuz sürecinden sonra liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ de destek veriyor, özellikle ulusal güvenlik ve milli güvenlik konularında taşın altına elini koyuyor ve desteğini esirgemiyor. Bizde bu dönemde AK Parti’de bir dönem yeraldık ama, sonraki dönem Bilecik’te AK Parti yönetiminde siyasetimize son vermiştik. Cumhur İttifakının diğer partisi Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek verelim, enerjimizi oraya harcamak niyetimiz vardı fakat hasbelkader Belediye Başkanlığı konusunda teklif geldi, bizde her ne kadar bu konu ile planlarımız yok desek te bir görev adalettik ve bu görevi kabul ettik. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek içinde yola çıktık, çok hızlı gelişti süreç ama projelerimizi 3 gün içerisinde hazırladık, genel merkezimize sunduk, genel merkezimiz de çok beğendi, sebebi şuydu, biz zaten Bilecik’in sorunları konusunda hazırdık, yani sizde takip etmişsinizdir Bozüyük’te yeralan Ortak Akıl süreçlerinin mimarlarının birisiydik, Halil Altınay beyle beraber gece gündüz demeden Bilecik’le ilgili projelerin ortaya konulması, ortak bir noktada buluşulması konusunda emek verdik, dolayısıyla Belediye Başkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda proje konusunda zorluk çekmedik, çünkü zaten problemlerin farkındaydık, buna yönelik projelerimizde hazırdı.”

“İKİNCİ DÖNEM AK PARTİ’DE SİYASET YAPAMAYACAĞIMIZA KANAAT GETİRDİK”

AK Parti’den ayrılma sürecinizde AK Parti’de bir şeyler yanlış mı gidiyordu? AK Parti’den ayrılmaya da kısa bir değinir misiniz?

“Ben AK Parti’deyken de doğruları söylemekten çekinmiyordum, doğru bildiklerimi söylemeye devam ediyordum, fakat bazen siyasette her doğruyu her yerde söylemek olmuyor, dolayısıyla ikinci dönem AK Parti’de siyaset yapamayacağımıza kanaat getirdik ve oradan yollarımızı ayırdık ama vatan, millet konusundaki hassasiyetimiz belli. Bilecik konusunda da sürekli eleştiriyoruz, ‘Bilecik’in şu sorunu var, bu sorunu var’ diye ama eleştirme zamanının bittiğini artık çözüm üretme zamanının geldiğini düşündük ve Bilecik’in sorunlarını çözmek için de kolları sıvadık.”

“BİLECİK’TE ARTIK İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Akın bey ‘ittifak’ hala Bilecik’in gündeminde, MHP’nin son anda AK Parti ile ittifak yapacağı iddia ediliyor, buna net bir cevap verebilir misiniz?

“Şu anlaşılmasın, Bilecik’te ittifaka karşıyım diye bir konu yok, şöyle, ittifakın konuşulacağı zaman var, konuşulmayacağı zaman var, önceden ittifak söz konusu olabilirdi, yolun en başında. Nasıl ki; CHP-İYİ Parti yola çıkmadan ittifak kararı aldıktan sonra adaylarını Belediye ve İl Genel Meclisi adaylarını belirleme sürecine girdiler, bu olabilirdi, bizde acaba olacak mı, olur mu diye bekledik, beklerken de genel merkezimize de sorduk, hatta defalarca sorduk, en son, ‘artık sormayın, biz size ittifak yok diyoruz, neden hala soruyorsunuz gidin işinize bakın’ diye tepkide aldık. Dolayısıyla biz ittifak görüşmeleri ile ilgili zamanın geçtiğini düşünüyoruz, yani Bilecik’te artık ittifak söz konusu değil, herkes kendi projeleri ile yola çıktı, kendi aday belirleme süreçleri devam ediyor, biz inşallah kendi Belediye ve İl Genel Meclisi adaylarımız ile güçlü bir şekilde seçime gireceğiz, farkta yaratacağımıza inanıyoruz, projelerimiz ile, yapacağımız icraatlarla inşallah Bilecik’te harekete geçecek.”

“BİZ KENDİ PROJELERİMİZİ İNŞALLAH TEK BAŞIMIZA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Oldu ki, son anda Genel Merkezler ittifak kararı aldı, o zaman MHP’nin adayı Akın Atakan ne yapacak? Bu ittifakta yeralacak mı?

“Hani meşhur bir laf vardır; “pişmemiş aşa soğan doğramak çok erken” ama, benim kişisel kanaatim şu ittifak olmayacak, bu noktadan sonra biz beklenmesi gereken süre kadar bekledik, ittifak var mı, yok mu diye sorduk, hatta ve hatta ittifak olabilecek diğer kanadı, Bilecik’te ittifaka ihtiyaç olmadığını dahi söylediler. Yani, “ihtiyacımız yok Bilecik’te çok rahat kazanıyoruz. MHP’nin desteğine ihtiyacımız yok” şeklinde açıklamaları da oldu, bütün bunları geçtikten sonra geldiğimiz noktada hala ‘ittifak’ demek bence bir propaganda, nasıl söylemek gerekir bilmiyorum ama, ittifak yok, ittifak olmayacak, biz kendi projelerimizi inşallah tek başımıza hayata geçireceğiz.”

“HAREKETİ ÇEKERİZ’ YETER ARTIK! BU KONUŞMALARI DA BURADA KAPATALIM”

Küçük Sanayi Sitesi’nde yapmış olduğunuz toplantıda da bu konu ile ilgili sanayici esnafından bir takım sorular geldi. Siz dediniz ki; “ittifak yok, AK Parti kanadından bu yönde bir teklif gelirse, ısrar olursa ‘Hareketi çekerim’ bir kelimeniz dahi oldu, bununla ilgili bir açıklamada yapar mısınız?

“Defalarca vurgu yapıyoruz, her toplantımızda söylüyoruz, Bilecik’te kesinlikle ittifak yok, hala bu propagandayı yürütmeye çalışıyorlar.Yani, Milliyetçi Hareket Partisi adayını geri çekecek son anda biz çektireceğiz diye propaganda yapanlar var, ben hareketi onlara kastediyorum, başka bir yere, başka bir cümlemiz söz konusu değil. Bizi çıkmış olduğumuz yolda, bizim davamıza ket vuracak, “boşuna oylarınızı heba etmeyin, zaten çektireceğiz, adayı çekeceğiz” diyen bir siyasi parti var karşımızda, benim sözüm onlara, ben partimle, teşkilatımla sonuna kadar projelerimizin hayata geçirilmesi konusunda seçimlere güçlü bir şekilde gireceğiz. İttifak konusunda yine vurguluyorum tekrardan, konuşulacak zaman vardı o süre geçti, yani genel merkez bu konuda son noktayı koydu, “Bilecik’te kesinlikle ittifak yok” dedi, hala buna rağmen, genel sekreterimizin vurgulamasına rağmen, bizler defalarca söylememize rağmen hala, “ittifak olacak, son anda adaylarını çektireceğiz, biz işte Belediye Başkan yardımcılığı vereceğiz oda çekilecek” konularına karşı diyorum ki ben; ‘hareketi çekeriz’ yeter artık, bu konuşmaları da burada kapatalım, herkes gelsin, Bilecik için neler düşünüyorlar, projeleri, önerileri neler bunlardan konuşalım.”

“BİLECİK’İN BÜTÜNCÜL YÖNETİME İHTİYACI VAR”

Bilecik’in en önemli sorunları nedir?

“Bilecik’te yaşayıp bu projeleri derinden hissetmeyen bir vatandaşımız yoktur herhalde. Çarşıya çıktığımızda yaşadığımız kent ile ilgili sıkıntıları derinden hissediyor, imar sorunu, trafik sorunu,otopark sorunu, yani kemikleşmiş, kronikleşmiş sorunları var ama ben bu sorunların dışında aslında başka bir soruna dikkat çekmek istiyorum.Oda şu; Bilecik’in temel sorunu, “benim kimsenin fikrine ihtiyacım yok, benim vatandaşın fikrine ihtiyacım yok, ben doğruları bilirim ve bunu tek başıma uygularım” mantığı, asıl problem bu, yani Bilecik’in Bütüncül Yönetime ihtiyacı var. Nedir Bütüncül Yönetim, bizim Ortak Akıl süreçlerinde de kullandığımız, aslında orada oluşturmaya çalıştığımız bir projeydi, biz istiyoruz ki Bilecik’in her ne problemi varsa, bu problemleri Bilecik’in bütün kesimleri, bütün siyasileri ile beraber, dernekleriyle, vakıflayla, muhtarlarıyla, esnaflarıyla, vatandaşıyla bu sorunları tartışalım. Bu sorunları belirli olgunluğa getirelim, konsensüs oluşturalım ondan sonra Belediye Meclisi’nde bunları hayata geçirelim, hep anlatıyorum, Seven Çarşısı yıkılması mı gerekiyor evet yıkalım ama önce soralım vatandaşa, “yıkalım mı, yerine ne yapalım, Seven Çarşısı’nı beğenirsiniz beğenmezsiniz ama siyasi partilerimiz, derneklerimiz düşük ücretlerle orada kirada kalabiliyorlardı ama kimseye sormadan yıktık, esnaflarımızı attık sokağa, git nerede kalıyorsan kal dedik, bu çözüm değil ki.

Bizim söylemeye çalıştığımız Bilecik’le ilgili problemleri, projeleri vatandaşımız ile beraber konuşalım, tartışalım.Örneğin; Bilecik’in trafik sorunu var mı var, çözeceğiz ama belirli noktaları trafiğe mi kapatalım, otopark ihtiyacımız var, otoparkı nereye yapalım, kaç katlı yapalım, biz bunların hepsini konuşmak istiyoruz, konuşmaktan zarar gelmez yani konuşarak, istişare ederek, vatandaşın tamamının fikrini alarak işleri çözmek daha kolay.

Hep söylüyorum Yenişehir yolu16 yıldır iktidar var Bilecik’te iktidar partisi tarafından yönetiliyor, bu yol bitmedi, neden bitmedi her şeyi ‘ben tek başıma çözeceğim’ derseniz, çözemezsiniz, işte bu noktalarda vatandaşın tamamının desteğini alarak, bütün siyasi partilerin desteğini alarak problemlerin çözülebileceğini düşünüyoruz, o yüzden de ‘Bütüncül Yönetim’ diyoruz, bunu da inşallah Kent Meclisini ve Kent Konseyini kurarak hayata geçireceğiz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN KAPISINDA TEMİZLİKÇİ OLMAYI GÖZE ALANLAR, YENİŞEHİR YOLUNUN BİTMESİ KONUSUNDA DA KAPISINDA YATMAYI GÖZE ALSALARDI”

Bilecik'te 15 yıldır bir AK Parti yönetimi var, 15 yılda iktidar partisi Belediyesiyken gerekli hizmeti alabildi mi?

“15 yıl önceki Bilecik fotoğrafı ile şu anki Bilecik’in fotoğrafını yan yana koyarsanız elbette ki yapılan işler var, güzel işler yapılmış fakat ben kıyaslamamı öyle yapmıyorum.15 yılda Türkiye’deki başka kentler nereden nereye geldi biz neredeyiz ben kıyaslamamı buna göre yapıyorum, eleştirilerimi de bundan yapıyorum, çünkü15 yıldır hakikaten Türkiye’de güzel işler yapıldı, projeler yapıldı ama maalesef Bilecik hakettiği payı alamadı, benim eleştirim bu, yani evet 15 yıl önce Bilecik’te olmayan birçok şey var ama ben diyorum ki biz hizmet yarışında diğer kentlerle kıyasladığımızda Bilecik nerede, benim eleştiri getirdiğim nokta bu, yoksa hiçbirşey yapılmadı dersem yalan söylemiş oluruz ama yeteri kadar, ihtiyacı kadar, olması gerektiği kadar gelişim gösteremedi ve bu konuda da ulusal bütçeden Bilecik kendi hakettiği payı alamadı. O yüzden de hep söylüyorum, temel problemimiz Yenişehir yolu, hepimizin konuştuğu, sanayicinin konuştuğu, vatandaşın konuştuğu konu. Hastane konusu Polatlı ile aynı anda ödeneği çıkan bir hastanemiz var. Polatlı’da neredeyse yenisi yapılacak eskidi ama bizim hastanemiz daha yeni kendisini göstermeye başladı, bunların temel problemi Bilecik’in sahiplerinin Bilecik’in problemlerini yetkili makamlara yeteri kadar anlatamamaları, her zaman vurguluyorum, Bilecik’e bir Başbakan gelmiş, Binali bey gelmiş, siz orada Bilecik’in sorunlarını anlatamamışsınız. Toplantı öncesi “efendim Bilecik’in en önemli problemleri Hastane, Yenişehir yolu, bu konuda destek istiyoruz” diyememişsiniz, orada İlhami Çınar muhtarım bağırmış; “Sayın Başbakanım Yenişehir yolu” demiş Başbakanın öyle haberi olmuş, siz haber yaptınız bunu hatta, “Tüneller var, o yüzden geçilmiyor” bırakın bunları, bir Allah’ın kulu da desin ki, Yenişehir yolu bitmiyor, biz Karayollarına söz geçiremiyoruz” diyemiyorlar neden çünkü sürekli mızmızlanan konuma düşmek istemiyorlar ama ben diyorum ki keşke Cumhurbaşkanımızın kapısında temizlikçi olmayı göze alanlar, Yenişehir yolunun bitmesi konusunda da kapısında yatmayı göze alsalardı, yani bize böyle siyasetçiler ve politikacılar lazım.”

“MUHALEFET ETMEYECEĞİZ, YÖNETİMİ DEVRALACAĞIZ”

Bilecik’te bir muhalefet eksikliği konuşuluyor, sizce Bilecik’te muhalefet eksikliği var mıdır? Akın Atakan, bu muhalefet eksikliğini seçim süresince doldurabilecek mi?

“İnşallah muhalefet etmeyeceğiz, yönetimi devralacağız ve eksik gördüklerimizi tamamlayacağız. O niyetle yola çıktık ama, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da biz yapıcı olarak eleştirilerimizi yapacağız, yani karalayarak, kötüleyerek değil nasıl olacağı noktasında çözümleriyle yapacağız bunu. Ben proje dosyamı her yere götürüyorum, dostlarımıza anlatıyorum, hakikaten büyük bir beğeni alıyoruz, çoğu yerden aldığım bir özeleştiriyi de söyleyeyim; “Akın bey” diyorlar, “siz inşallah yönetime gelirseniz bu projeleri hayata geçirirsiniz ama olmasanız bile bu projeler kim gelirse o kişiler tarafından hayata geçirilsin” ben paylaşmaktan korkmuyorum, çekinmiyorum, anlatıyorum niye, benim projemi çalmış olmasınlar, alsınlar benim projelerimi hayata geçirsinler, çünkü biz Bilecik’in sıkıntılarını nasıl çözeriz aşamasında katkı sunmak istiyoruz, fırsat verilirse bu sorunları kendimiz çözeceğiz, eğer o fırsatı yakalayamassak ta buyursunlar bizim projelerimizi hayata geçirsinler, biz mutluluk, memnuniyet duyarız.”

“KİMSE BAŞKASINDAN ÇIKAN PROJELERİ SAHİPLENMİYOR”

Bursa'da yapıldığı gibi Bozüyük’te yapılan ortak akıl toplantısı orada kaldı, neden Bilecik’e verim olarak dönmedi?

“Aslında o toplantıların amacı da şuydu, Bilecik’in problemlerinin çözümü konusunda, Bilecik’in gelişimi konusunda, Bilecik’in çağ atlaması konusunda bütün güçleri biraraya getirelim, ortak aklı orada oluşturalım. Bu projeler masada kalmasın, Vali bey sürekli vurguluyordu, “ben gitsem bile, bu projeler masada kalmasın, uygulansın, vatandaşta takipçisi olsun” diyordu. Tahir beyin büyük gayretler sarfettiğine de ben bizzat şahit oldum. Birçoğu içinde adımlar atıldı ama maalesef Belediyecilik anlamında bu projeleri hayata geçirecek ana lokomotif Belediyeler. Belediyeler de bu projeleri sahiplenmezse mümkün olmuyor, zor oluyor maalesef gördüğümüz kadarıyla da, proje benim aklıma gelirse çok güzel bir proje ama sen söylersen kötü proje mantığıyla kimse başkasından çıkan projeleri sahiplenmiyor.

Yine aynı noktaya geleceğim, ortak akıl dediğimiz bütünü birleştirme söz konusu.Yine ortak akıl toplantılarında orada Bozüyük Ticaret Odası Başkanı Buğra bey, bir fikir ortaya attı ve dedi ki, “Eskişehir’de vardı bizde Bilecik’i Türk Dünyası Başkenti yapalım” dedi, ne kadar güzel bir proje değil mi fakat orada öğrendik ki meğer ki başvuru yapılmış Bilecik’in Türk Dünyası Başkenti yapılması için ama reddedilmiş, böyle bir konu siz basın ile paylaşılsa, bütün siyasilerle paylaşılsa, TSO’larla, STK’ larla paylaşılsa bu konuda bir kampanya yürütsek, almak için ülke çapında ses getirecek işler yapsak ve Bilecik’i Türk Dünyası Başkenti yapsak olmaz mıydı, olurdu ama “bu işi ben yapayım, sonucunda da ben aferin alayım” diye yola çıkılınca bazı işler olmuyor, o yüzden diyoruz ki ne yapacaksak el birliği ile, güç birliği ile yapalım diyorum.”

“1-2 KİŞİ MEMNUN EDECEĞİZ DİYE BİLECİK’İN TAMAMINI MAĞDUR ETMEYE HAKKIMIZ YOK”

Bilecik’te birde imar, yapılaşma sorunu var. Akın Atakan, bu konuda imarda yapılaşmayla ilgili kesin bir karar alacak mı?

“Bilecik’te hep beraber yaşıyoruz, keşke Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Bilecik’in silüetini yüksek gökdelenler değil de, Çamlıca Cami gibi bir cami süsleseydi, bence yakışırdı, her taraftan görülecek büyük bir cami olsa orada çokta güzel olurdu. Buradaki temel problem şu, eğer imara açacaksak hak, adalet, eşitlik kavramında herkese eşit muamele yapılmalı, şimdi Bilecik’te yaşayan herkesin Bilecik sokaklarında hakkı var mı var, caddelerinde, toprağında herkesin eşit hakkı var. Şimdi biz demiyoruz ki; yıkılsın yerine uzun katlı binalar yapılmasın, yapılsın ancak tek katlı binayı yıktınız, yerine yaptınız 8-10 kat, o binalar yükselirken yol genişliyor mu genişlemiyor, eğer yolu genişletiyorsanız yeşil alanlarınızı yapıyorsanız yeteri kadar o yüksek katlı binalara sizin İtfaiyenizin müdahale edecek kapasitesi varsa izin ver.

Ben şimdi soruyorum, Bilecik İtfaiyesi acaba o yüksek katlı binalarda yangın çıksa Allah göstermesin müdahale edebilecek mi? Ben o binaların akıllı binalar olduğunu da zannetmiyorum, yani yangın çıktığında kendiliğinden söndürecek mekanizmaları olduğunu düşünmüyorum, 1-2 kişi memnun edeceğiz diye Bilecik’in tamamını mağdur etmeye hiçbirinin hakkı yok, o sokaklarda iki araba yan yana gidemiyor.

Hamsu Köprüsü’ne de alternatif yok, Futbol Sokak bir alternatif olabilir dedik, Dedeoğlu Camii’nden tepeye çıkıyorsunuz minare yıkıldı yol genişler diye sevindik, sevinmek ne kelime kaldırımı da içine aldılar, yani orası okullar bölgesi, Fen Lisesi orada,Polis Okulu orada,Anadolu Liseleri orada, trafiğin yoğun olduğu bölgeler buralar. Bu tahribatı ne kadar sürede Bilecik telafi eder bilemiyorum ama, bizim önceliğimiz Bilecik olacak, yani Bilecik’te ki mutlu azınlıklar olmayacak, Bilecik’in tamamını mutlu edecek projeler ortaya koyacağız.”

“BİLECİK BELEDİYESİ’Nİ RANT KAPISI GÖRMEKTEN VAZGEÇECEĞİZ”

Bilecik’te inşaat sektörünün durduğu gözleniyor, inşaatçılar bitişik nizamda çarpı 2 ücret alınması yönünde Belediye tarafından kendilerinden alınan paradan muzdarip olduklarını söylüyorlar, bu konuda ne diyeceksiniz?

“Bizim temel felsefemiz işte burada devreye giriyor, biz her ne yapılacaksa vatandaşın dediğini yapacağız ve bunları vatandaşlarımızla beraber tartışarak yapacağız. İnşaatla ilgili karar mı alınacak, bu inşaat sektöründekileri biraraya getireceğiz.Ticaret Odası aynı şekilde, vatandaşlarımız aynı şekilde, bu işin orta yolu nedir diyeceğiz, ona göre çözüm üreteceğiz, bizim projelerimizi konuşmaya başlayınca orada da göreceksiniz, bizim amacımız Bilecik Belediyesi’ni rant kapısı görmekten vazgeçeceğiz. Bilecik’in kıymetli bir yeri var, buradan Belediye şu kadar gelir elde edecek, böyle bir şey yok, herşey para değil, önce vatandaşımızın sosyal ihtiyaçlarını çözelim, onların dertlerini dinleyelim, inşaat konusunda da yani inşaatçıların sırtından ben iki kat parayı aldığım zaman inşaatçıyı mı mağdur ediyorum, vatandaşımı mağdur ediyorum, nasıl oluyor zaten inşaatçıda onu evin fiyatına eklemiyor mu ekliyor, benim vatandaşım ev alamıyor, ne gerek var.

Aynı şekilde defalarca paylaştım, sizde haber yaptınız, EDS’ler konusu, bizim EDS’lere de aynı bakış açımız var, vatandaşın canını acıtarak Bilecik Belediyesi’ne gelir elde etme bizim önceliğimiz olmayacak, sorunları istişare ederek çözeceğiz, vatandaşın canını acıtarak, onlardan gelir elde etme konusu biz Belediye’yi devraldığımızda inşallah kapanacak.”

“EDS’LERİ KAPATACAĞIZ”

Hazır konusu açılmışken, siz Belediye Başkanı olduğunuzda EDS’leri kapatacak mısınız?

“Kesinlikle şehir içindeki EDS’leri kapatacağız, yasal prosedür neyse onu işleteceğiz, en kısa sürede sonlandıracağız.Trafikle ilgili düzenlemeyi de ışıklar konusunda olsun, kasisler konusunda olsun işin bilenleri ile biraraya geleceğiz, biz burada trafiği nasıl daha sağlıklı, daha uygun düzenleriz diye kararlarımızı alacağız ama bunun yolu ben tuzaklar kurayım, bu kurduğum tuzaklardan vatandaşa ceza keseyim, oradan Belediye’ye gelir elde edeyim, bu bizim için olumlu bir yaklaşım değil.”

Akın bey gelelim projelerinize, güzel projeler hazırlamışsınız ekibinizle beraber projeleri anlatır mısınız?

“Bütüncül Yönetimi anlattık onu yapacağız, Otopark aslında şimdiden çözmeye başladık, biz projelerimizi anlatmaya başladıktan sonra kapalı otopark 2 liradan 1 liraya indi, bu bizim projemizdi. Otopark ile ilgili projelerimiz şöyle, mevcut kapalı otopark sayısını artıracağız, 2 kattan 4 kata çıkartacağız, Adliye’nin önündeki alana yeraltına iki katlı otopark yapalım düşüncemiz var, mümkün olan her yerde Otopark sayılarını artıracağız, kapalı otoparkların ücretini de çarşı ve sokak aralarında yüzde 50 daha ucuz yapacağız, önce vatandaşa arabasını parkedebileceği yer göstereceğiz, sonrada bunu ucuz yapacağız ve teşvik edeceğiz. “Buyurun buraya park edin” diyeceğiz, ana hatlardaki park ve trafik sorununu rahatlatacağız, sonra ana cadde, Hamsu Köprüsü’ne alternatif yollar yapacağız.

Tugay Komutanlığı’nı şehir dışına kesinlikle çıkartmak lazım, Tugay Komutanlığı bizim için bir nimet, gelir kapısı kaybetmek istemiyoruz ama uygun bir yer bulduğumuz takdirde Tugay Komutanlığı’nı şehir dışına çıkartmak gerekiyor. Zaten 15 Temmuz sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda iradesi mevcut, “Kışlaları şehir dışına taşıyalım” diyorlar, bunu yaptıktan sonra o alanı yeşil alanları muhafaza ederek imara açacağız. Bunun içerisinden Beşiktaş ve Ertuğrulgazi Mahallelerine bir köprü ve yol yapacağız, yani sanayiden ve yukarıdan gelen vatandaşımız şehir içi trafiğine girmeden yukarıdan kendi evine doğru gidebilsin. Hürriyet Mahallesi’nde de aynısını yapacağız, Hürriyet Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirine bağlayan köprü ve yol bir ihtiyaç, orada da şehir büyüyor genişliyor, Hamsu Köprüsünü biz mecburi istikamet olmaktan kurtaracağız.

Yine aynı şekilde Yenişehir Kavşağından Tugay Komutanlığı’nın arkasından Küplü’ye giden bir çevre yolu kuracağız, inşallah biz bunu hayata geçireceğiz, bu projelerimiz ile şehir içi trafiğini rahatlatacağız, sonrasında da yeteri kadar otopark yaptıktan sonrada Hamsu Köprüsü’nden devam eden, bankalar caddesi dediğimiz alana kadar olan kısma park yasağı getireceğiz. Oralarda sadece bekleme imkanı vereceğiz, dörtlüsünü yakacak, nerede işi varsa halledecek ve yoluna gidecek, bu şekilde inşallah trafik sorununu da rahatlatacağız.”

“KAPALI PAZAR SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

“TOKİ’de oturan teyzem atlıyor minibüse elinde pazar torbasıyla Hürriyet Mahallesi’ne pazara geliyor. Biz nüfusun yoğun olduğu bölgelerde kapalı pazar sayısını artıracağız, yine muhtemelen siz paylaştınız fotoğraflarını alarak kullanıyoruz, pazar günü kurulan pazarda yaşanan sel rezaleti, biz inşallah bunlara son vereceğiz, kapalı pazarlar yapacağız, pazar kurulmadığı günlerde de bu kapalı pazar alanlarımızı otopark olarak kullanacağız, çünkü otopark ihtiyacı sadece merkezde yok, mahallelerimizde de var, her yerde var, çünkü yapılaşmadaki yanlışlar nedeniyle de binalar büyüdü, nüfus arttı ama sokaklarımız, caddelerimiz aynı genişlikte kaldı, dolayısıyla sadece şehir merkezinde değil, mahallelerimizde ki otopark sorununu da bu şekilde halledeceğiz.”

“TARİHİ ÇARŞI YAPACAĞIZ”

“Eski otogarın bulunduğu bölgeye bir tarihi çarşı yapacağız inşallah, mimarisiyle, tarihi özellikler taşıyan bir yer olacak. Hem çarşı esnafına da yeni iş yerleri, yeni kazanç kapıları oluşturacak yerler yapacağız. Orada açık havada dükkanlarımız olacak, mağazalar olacak, restoranlar, kafeler olacak, hem turizme hitap edecek, hem de Bilecikli vatandaşlarımıza hitap edecek, onunda altına otopark yapacağız, hem gelen turist otobüsleri gelsin orayı otopark olarak kullansın, hem de üstünü çarşı olarak kullanalım.

Hazır turizmden bahsetmişken, Edebali Türbesi’nin orada yıkılmış camilerimiz var, onların aslına uygun olarak restore edilmesini sağlayacağız, dirilişin beşiği ve kurtuluşun beşiği Bilecik diyoruz ama kurtuluşun izlerini inşallah orada açık hava müzesi ile kurtuluşu orada canlandıracağız.”

“DİRİLİŞ OBASI”

“Her yıl Söğüt’te gerçekleştirdiğimiz Ertuğrulgazi’yi anma şenliklerini bütün yıla yayılmış olarak kutlayabileceğimiz, o tarihi yaşayabileceğimiz, Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda Osmanlı nasıl yaşıyormuş, neler yiyormuş, neler içiyormuş tamamını yaşayabileceğimiz bir Diriliş Obası yapacağız. Konaklama söz konusu olacak, binicilik olacak, okçuluk, adrenalin parklar, spor alanları tamamını yapacağız, bunları yaparken de yine vatandaşımıza soracağız, bütüncül yönetim ile nasıl yapalım, bunların hepsini konuşacağız, proje derken vatandaşlarımız yanlış anlamasınlar, her şey paraya dayanan proje değil.”

“AŞEVİ PROJEMİZ VAR”

“Bir aşevi projemiz var, Bilecik’te aşevi yapalım diyoruz, para ile yapılacak bir şey değil, bir tane imarathane kuracağız, her gün orada yemeğimiz pişecek, ihtiyacı olanlar, yemek pişiremeyenler orada yemeklerini pişirecek, mahallelerde yaşlı olan, bakıma muhtaç olan, imkanı olsa dahi yemek pişirmesine imkan olmayanlara da yemek taşıyacağız.

Bir mobil ekip kuracağız, bu mobil ekip aynı zamanda vatandaşlarımızın evine gidip onların evlerinin temizliğini yapacak, gerekirse tıraşını yapacak, bu ekip aynı zamanda camilerimizin de temizliğini yapacak, parayla yapılacak şeyler değil bunlar, Şampiyonlar Tepesi’ne verdiğimiz para ile bunun biz bir yıllık bütçesini karşılarız.”

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İÇİN YERLEŞKE YAPACAĞIZ”

“Seven Çarşısı’nda olduğu gibi gelin burada kalın, aylık cüzi miktarda kiralarınızı ödeyin, toplantılarınızı burada yapın, konferanslarınızı, eğitimlerinizi burada verin, hatta kafeterya, restoran olsun Belediye’de burayı işletsin, bunlar zor işler değil.”

“ENGELSİZ ULAŞIM”

“Engelli vatandaşlarımız ile ilgili projelerimiz çok, Bilecik Belediyesi’nin güzel yaptığı işlerden bir tanesi bu hakkını da teslim edelim, her mahallede parkımız var, devam ettireceğiz bunları, sayısını artıracağız ama iki önemli eksiği var, bu parklarımızı engellilerimizin de kullanacağı şekle getireceğiz, ikinci eksik güvenlik kameraları yok, parkların tamamına güvenlik kameraları koyacağız ve Emniyetli hale getireceğiz.”

“SPOR YAŞAM MERKEZLERİ YAPACAĞIZ”

“Mahalle konakları ve spor yaşam merkezleri var ama biz bunları büyüteceğiz, daha kapsamlı yapacağız, oralara eğitim konusunu getireceğiz. Yani bir mahalleye spor yaşam merkezi koyduğumuzda mahalleden ablamız çıkacak orada sporunu yapacak, kurslarına katılacak, çocuğu ile orada beraber vakit geçirebilecek ama bu kursların özelliği şu olacak, biz inşallah bu açacağımız kurslarla sertifikalı programlar düzenleyeceğiz, yani sertifikalandıracağız, bu spor ve yaşam merkezlerinde hem vatandaşlarımızın sağlıklı olmalarını sağlayacağız, hem de eğitimlerle hem vatandaşımıza, hem de sanayiye katkıda bulunacağız.”

“ÖĞRENCİ YURDU YAPACAĞIZ”

“Çocuklarımızın hiç kimseye muhtaç kalmasını istemiyoruz, o yüzden öğrencilere yönelik yurt yapacağız, biz Belediye olarak onlara sahip çıkacağız.

“TİYATRO”

Bilecik Belediyesi’nin yaptığı önemli işlerden bir tanesi Tiyatro Festivali güzel ama Bilecik’in senede bir ay değil yıl boyunca tiyatro ve sosyal etkinliklere ihtiyacı var, biz inşallah Bilecik Şehir Tiyatrosu’nu kuracağız, kendi gençlerimiz ile yıl boyunca oyunlarla ve gösterilerle sosyal hayatı etkin tutacağız.”

“HAFİF RAYLI SİSTEM”

“Önemli bir proje, 1’inci ve 2’inci yıl söz konusu olmayabilir ama, 3’üncü yılda mutlaka bu gündeme gelecek, yeni Otogar’dan Üniversite’ye kadar bir hafif raylı sistem projelerimiz arasında.Yeni Otogardan çıkacak, Hızlı Tren güzergahından Karasu Vadisi’nden devam edecek, İstasyon oradan TOKİ ve ana güzergahtan üniversiteye kadar uzanacak bahsettiğimiz şey süper hızlı giden değil normal bir tramvay olacak.”

“KENT ORMANI’NA MİNİBÜS HATTI”

“Kent Ormanı Bilecik’in güzel mesire alanlarından bir tanesi ama minibüs çalışmıyor. Minibüsçü kardeşlerimize gel kardeşim zorla para kazanmadan buraya servis yap demekte yanlış, Belediye’nin görevi burada ortaya çıkıyor, yani özel teşebbüsün, girişimcinin yetemediği, yapamadığı yerlerde Belediye kendisi devreye girmesi lazım, oralara koy Belediye otobüsünü, biz bunu da inşallah hayata geçireceğiz.”

“TOPTANCI HALİ”

“Toptancı halimiz yok, gıda toptancıları için bir çarşımız yok. Küçük Sanayi esnafı yetmiyor sıkışmış, 3’üncü Organize’de yerleri hazır fakat hala bir hareketlilik yok, inşallah biz bunların hepsine el atacağız.”

“FUAR”

“Fuar Bilecik’in en önemli eksiği. Mermer, fayans her türlü şeyi üretiyoruz ama İzmir’e, Bursa’ya gidiyoruz fuarlarımıza, Bilecik’teki fabrikalarımızın ve işletmelerimizin ürünlerini sergileyebileceği bir fuarı inşallah hayata geçireceğiz.”

Bilecikli seçmenler MHP Bilecik Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan’a neden oy versin?

“Beni kendileri gibi görsünler, yani biz bu şehirde yaşayan, şehrin sorunlarını yakından hisseden, yaşadığımız şehri yaşanabilir kılan projeler için yola çıktık. Bilecik’in dertleri belli, bunlara ilişkin projelerimiz konusunda bize destek verirlerse biz Bilecik’in nüfusunun artmasını, Bilecik’in yaşanılabilir bir kent haline gelmesini sağlayacağımıza eminiz. Bunu yaparken de ‘ben yaparım’ demiyorum, hep beraber yapacağız. Bilecik’teki tüm vatandaşlarımızla hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın hepsi ile beraber el birliği ile bir bütün olarak Bilecik’i yönetmek için oylarına talibim, eğer beni seçerlerse ben trafik sorununu, Otopark sorununu, istihdama yönelik katkılarımı öncelikli olarak hayata geçirebileceğimi düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim