Bilecik Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ilimizdeki çocuklarımız ve vatandaşlarımıza birçok alanda güzel hizmet verecek olan Bilecik Belediyesi Bilgi Evi’ne ilişkin açıklama yapıldı.

Bilecik Belediyesi Bilgi Evi projesinin alanında örnek ve pilot bir çalışma olduğu bilgisinin verildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’Bilecik Belediyesi tarafından ilimizde faaliyet gösteren Bien Seramik katkılarıyla şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi Bilgi Evi projesi hem yapısı hem de göreceği işlevler dolayısıyla örnek ve pilot bir çalışmadır. Bilecik Belediyesi Bilgi Evi ile ilgili Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) aracılığıyla Kalkınma Bakanlığımıza sunulan bir proje ile 4 milyon TL’lik hibe desteği aldı ve söz konusu desteğin teslimi için fizibilite ve uygulamada çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Bilgi Evi projesinin alanında örnek ve pilot bir çalışma olmasından dolayı prosedür çalışmaları da zaman almaktadır. Hibe desteğinin alınması ile birlikte Bilecik Belediyesi Bilgi Evi’nin alt yapı ve teknolojik donanımının tamamlanması çalışmaları ivedilikle başlayacak ve tesis, 2019 yılının ilk aylarında vatandaşlarımıza hizmet verecektir.Teknoloji ve Bilgi Çağındaki gençlerimizin bilgiye, en verimli şekilde ulaşmalarını sağlayacak, kendilerine ait sosyal alanlar ve son teknolojik materyallerle donatılmış Bilecik Belediyesi Bilgi Evi'nde, profesyonel teknik uzmanlar rehberliğinde, bilgiyi üreten bir gençlik yetişecek.  

4 Milyon TL hibe desteği alınacak olan Bilim ve Uzay Teknolojileri (BUTEM) kapsamında çocuklarımız;Planetaryum,  GökBilimi Atölyeleri, Matematik Atölyeleri,  Tarihten Günümüze Teknoloji Müzesi, Robotik ve Yazılım çalışma alanları, Yazılım ve Tasarım Atölyeleri (Simülasyon Eğitimleri) Biyoloji, Ekoloji, Kimya Laboratuvarları veEtkinlikleri, TÜBİTAK Atölyesi ve Etkinlikleri, Sergi Alanları, OnlineAkademi, Seminer ve Konferans  Etkinlikleri ile EtütMerkezi – Bilgievi ve Bilim Fuarlarının düzenleneceği alanlarda vakit geçirecek.

5 kat şeklinde inşaa edilecek olan Bilgi Evinde başta dez avantajlı gruptaki insanımız olmak üzere okul öncesi, ilk okul, orta okul ve lise ile üniversite öğrencilerine hizmet verebilecek kapasitede gerçekleştirilecek. Çocuklarımız ve eğitime yönelik büyük bir proje olan Bilgi Evi, yaklaşık 450 metrekare alan üzerinde 5 katlı bir yapı şeklinde tasarlanan eserin ilk katında özellikle işe giden hanımefendiler ile geliri az olan kardeşlerimize hizmet verecek bir kreş olacak. Birinci katında dezavantajlı vatandaşlarımızın bir araya geleceği ve tedavi kapsamında fizik ve rehabilite olacak alanlar bulunacak. Bir üst katında ise orta öğretim ve lise çağındaki öğrencilerimize yönelik olacak. Bu bölümde öğrencilerimiz gerek kendileri gerek hocaları nezaretinde buralara gelip hem verimli zaman dilimi geçirebilecekler, hem de dinlenebilecekler. Dördüncü kat ise üniversite öğrencilerimiz için hazırlanacak. En üst katta ise pozitif ayrımcılık yapmayı düşündüğümüz hanımefendilere hizmet alabilecek. Kursların yapıldığı, sempozyumların düzenlendiği bir alan olacak.

Editör: TE Bilişim