Belediye Başkanı Semih Şahin CHP’li belediyelerin başlatmış olduğu 3.200 TL Asgari Ücret uygulamasına paralel olarak Mayıs ayında yapılacak Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Bilecik Belediye çalışanlarının maaşlarında önemli bir iyileştirmenin söz konusu olacağını belirtti.

Asgari Ücret’in 2 bin 825 lira olarak belirlenmesi ile birlikte uygulamaya konan ücreti düşük gören Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Asgari Ücrete ilişkin yapmış olduğu eleştiriler ile birlikte CHP’li Belediyeler bu noktada harekete geçti. Başta Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere Asgari Ücreti 3 bin 100 lira ilan ettiler. Bunları diğer birçok CHP’li belediye takip ederken Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de belediye çalışanlarına müjde niteliğinde bir Asgari Ücret uygulamasının yapılacağını duyurdu.

Bilecik Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısının ilk oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Yıldız’ın kendisine yönelik “Başkanım, malumunuz asgari ücret belirlendi belediyemizde çalışan emekçi işçi arkadaşlarımızın maaşlarında bir düzenleme veya iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz, buradan bir müjde verebilir miyiz?” sorusuna cevap veren Başkan Şahin en düşük belediye işçisinin maaşının 3 bin 167 lira olacağını söyledi. Diğer yandan Mayıs ayında Toplu İş Sözleşmesinin gerçekleşeceğini de belirten Başkan Şahin bununla beraber Belediye çalışanlarının maaşlarında ciddi bir iyileştirme olacağını aktardı.

Başkan Şahin Belediye personeline yönelik uygulanacak olan Asgari Ücret’e ilişkin şu şekilde konuştu:

“Şuanda belediyemizde en düşük ücret alan bir işçi 3 bin 167 lira maaş almaktadır. Geçmiş yıllardan gelen toplu iş sözleşmesi gereği bizim sözleşmemiz mayıs ayında yapılıyor. Dolayısıyla, sendika temsilcileriyle mayıs ayında masaya oturacağız. Bu sözleşmede arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek bir şekilde iyileştirme yapmayı düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim