Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi. 10 maddenin görüşüldüğü ve yoğun geçen Meclis toplantısında görüşülen 10 madde oy çokluğu ile kabul edildi.   

Belediye Başkanı Semih Şahin’in emekli olan personele tazminatlarının ödenmesi ve iç borçların ödenmesine ilişkin borçlanma yetkisi aldığı Meclis toplantısında Belediye’nin Devedağı mevkii olarak bilinen İsmetpaşa Mahallesi’ndeki eski lojmanlarının yıkılarak satılması yada projelendirilerek kat karşılığı   değerlendirilmesi adına yetki alındı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Belediye Başkanı Semih Şahin Başkanlığında toplanan Ekim ayı Belediye Meclisi’nde 10 madde görüşüldü.

Dolu memur kadrolarında derece değişikliğinin yapılması konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Oy birliği ile kabul edilen madde doğrultusunda Genel İdari Hizmetler sınıfından 9, Teknik hizmetler sınıfından 27, sağlık hizmetleri sınıfından 1, avukat hizmetleri sınıfından 1 kişi olmak üzere toplamda 38 kişinin kadro derecesi değişecek.

Emekli olanların kıdem tazminatlarının tamamının ödenmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanması oy çokluğu ile kabul edilen Meclis toplatısında Belediye’nin bir önceki dönemden gelen borçlarının ve devam eden işlerin hakediş ödemelerinde ileriye dönük yatırım, araç alımı ve diğer hizmetlerinin finansmanında kullanılmak üzere iç borçlanma ve iç borçlanmayla ilgili her türlü iş ve işlemi yapmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi yine oy çokluğu ile kabul edildi.

Devedağı mevkii olarak bilinen İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan taşınmazların 4234 sayılı kanun ya da 2286 devlet ihale kanununa göre hasılat paylaşması şeklinde kat karşılığı veya devlet modeliyle inşaat yaptırılmasına mülkiyetin başka kurum kuruluş ya da şahsa ait parseller ile birleştirilerek hisselendirilmesi, bu hisse oranına ortak inşaat yapmaya, kat karşılığı ya da hasılat paylaşımı ile inşaat yaptırması konusu görüşülerek Belediye Başkanlığı’na ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yine Belediye’ye ait Osmangazi Mahallesi’nde TOKİ’de bulunan 3 adet taşınmazın satış konusu oy birliği ile kabul edilen Meclis toplantısında Belediye’ye ait gündüz çocuk bakımevinde uygulanacak tarifelerin belirlendiği ve oy birliği ile kabul edilen Meclis toplantısı dilek ve temenniler ile son buldu.

Editör: TE Bilişim