Eski Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi Üyesi Oğuz Sertler, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) verdiği hibelerden aslan payını Bursa ve Eskişehir’in aldığını iddia etti.



İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında Bozüyük’te yapılacak olan Tarımsal Ürünler Ambalajlama ve Paketleme  Tesisine ödenek verilmesi ile ilgili konuda konuşan Sertler, Bilecik’in BEBKA’dan gerekli yardımları alamadığını iddia etti. Sertler, “BEBKA’da Bursa ve Eskişehir gerekli aslan payını alıyorlar ama Bilecik almıyor.” ifadelerini kullandı.  



Sertler’in ardından söz alarak konuşan Eski İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, “Kalkınma Ajansından Bursa ve Eskişehir’in aslan payını aldığı gibi bir durum yoktur.” dedi. Çelik, rakamlara vurulduğunda Bilecik’in de gerekli yardımları BEBKA’dan aldığını söyledi. Çelik konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Oğuz Bey’in BEBKA hakkında dediği konuyu rakamlara dayanarak konuşalım. Kalkınma Ajansından Bursa ve Eskişehir’in aslan payını aldığı gibi bir durum yoktur. Rakamlara bakıldığında durumun öyle olmadığı, rakamların nüfusa oranlandığında çok büyük destek alındığı görülecektir. Bursa ve Eskişehir’de daha büyük firmalar var. Bunlar daha büyük ve farklı projeler ortaya koyuyorlar.”

 

Editör: TE Bilişim