Bilecik Baro Baş-kanlığı tarafından Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesi ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 “Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ, hain  terör saldırısı sonucu görevi başında şehit olmuştur.

  Cumhuriyet Savcımızı, meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

 Terör nerden ve kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Bu menfur saldırıyı tüm hukuk camiasına yapılmış kabul ediyor ve lanetliyoruz. Bütün yargı mensuplarının ve milletimizin başı sağ olsun.

 Adliyeler;  avukatlar, hakimler ve savcıların birlikte çalıştıkları yerlerdir. Bir takım medya  organlarında olayın sıcaklığı içinde daha soruşturmada hiçbir aşama kaydedilmeden, olaydan avukatları, onların adliye binalarına  giriş biçimlerini sorumlu tutmaya yönelen haksız ithamları kabul etmek mümkün değildir. Saldırganlar avukat değillerdir. Bu bir terör eylemidir.

 Bu olay bahane edilerek avukat haklarına müdahale edilip kısıtlama getirilmesi son derece hatalı olup, teröre taviz verme sonucunu  doğurur.

 Avukatlar adliye binalarına cübbe ile değil avukat kimlik kartlarıyla girerler. Varlık sebebi hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlükleri  korumak olan avukatların bu üzücü olaydan hareketle hedef haline getirmesi kabul edilemez. Avukatlar hukukun, adale-tin ve adliyenin ayrılmaz parçasıdır.

 Biz avukatların da tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu unutulmamalıdır.

 Hepimizi ilgilendiren adliye binalarının güvenlik sorunu  ortak bir akıl ve diyalog çerçeve-sinde ele alınmalıdır.

 Bu olaydan dolayı üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşır, tüm hukuk camiasına baş sağlığı  dileriz.”

Editör: TE Bilişim