Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, Diyarbakır'da yaşanan çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polisler için yazılı basın açıklaması yayınlarken yaşanan terör olayını kınadı. Tüm hukuk ve emniyet camiasına başsağlığı dileyen Aynur, suçluların derhal yakalanıp adalete teslim edilmesini beklediklerini ifade etti. Derin bir endişe içerisinde bulunduklarını kaydeden Aynur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi bölgede, bir çok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın ortak mekanında silah, çatışma, istemiyoruz… derken  Diyarbakır Baro Başkanı  Av Tahir Eelçi basın açıklaması sırasında başından aldığı tek kurşunla hayatını kaybetmiştir. Aynı çatışmada iki polisimiz de şehit olmuştur.

Hepimizi derin bir endişe ve üzüntüye sürükleyen şiddeti nefretle kınıyor, sorumluların derhal yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.

Terörden medet umanlar unutmasınlar ki bu beklentilerine asla kavuşamayacaklardır. Çünkü bu ülkede terörden medet umanlara bu umdukları menfaati yaşatmayacak kadar yürekli ve kararlı insanlar vardır.

Başkanımıza ve şehit polislerimize Allahtan rahmet, ailelerine,  Milletimize, tüm hukuk ve emniyet camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim