Tüm yurtta olduğu gibi ilimizden de ‘Savunma Yürüyüşü’ başlatan avukatlar Ankara’da polisin sert müdahalesine maruz kalırken, Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, güvenlik ekipleri tarafından kollarından ve bacaklarından tutularak yere oturtuldu. Polisin sert muamelesine Şahin’in yanındaki avukatlar tepki gösterdi.

Bir süre arbedenin yaşandığı olayı Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından paylaşırken, “Gökyüzüne tavan da örseniz korku duvarını aşınca kirli düzeniniz ortaya çıkıyor. Tacize, tehdide, tecride, işkenceye boyun eğmeyeceğiz. Asla vazgeçmeyiz! #SavunmaDurdurulamaz” ifadelerine yer verildi.

Paylaşımın altına ayrıca Av. Gökhan Bozkurt’un,“Bilecik Barosu Başkan Yardımcısı meslektaşımıza polislerin yaptığını herkes izlesin. Ankara'da kanun yok! Basın bile giremiyor buraya. Tüm meslektaşlarım, yurttaşlarımız yaysın bu utanç görüntülerini. #BarolarDurdurulamaz” şeklindeki açıklamaları paylaşıldı.

Savunma Yürüyüşü’nü Bilecik’ten başlatan ve Eskişehir’e kadar yanındaki avukatlarla yürüyen Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, sağlık nedenleri dolayısıyla yolun Ankara kısmını yürümedi. Kendi yerine vekil olarak Başkan Yardımcısı Hasan Şahin’i gönderen Aynur, polisin uygulamış olduğu sert müdahaleyi kınadı.

“Yasal haklarımızı kullanacağız”

Sosyal medya hesabından polisin sert müdahalesine ilişkin açıklamada bulunan Aynur, “Bilecik Barosu Başkan Yardımcım kıymetli meslektaşım, kardeşim Av. Hasan Şahin’e polislerin yaptığını herkes izlesin. Kendisi polis çocuğudur. Polislere olan duyarlığını çok iyi bilirim ama ne yazık ki bu utanç tablosundaki haksız ve hukuksuz muameleyi yapanlar da polis. Bağımsız savunmanın temsilcileri olan avukatlar halkın sesidir. 60’a yakın Baro Başkanı dün geceden beri ayakta (tabure dahi getirilmesine izin verilmiyor) ve soğukta meslektaşlarımıza ve halkımıza ses olmak için mücadele veriyor, bundan sonra da mücadeleye devam edecektir.

Başkan Yardımcımız Av. Hasan Şahin’e yapılanların takipçisi olacağımızı ve yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşırız. #SavunmayaDokunma” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim