Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilecik’te vatandaşlar aşı olabilmek için sağlık kuruluşlarına akın ederken ilimiz Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun kuyruklar oluştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, aşılama sırasının 40 yaş ve SGK’lı çalışanlara geldiğini açıklaması sonrasında yurt çapında aşılamaya hız verildi.

Bu kapsamda ilimiz genelindeki sağlık kuruluşlarında yoğun bir aşılamanın yapıldığı gözlenirken, özellikle SGK’lı çalışanlar başta olmak üzere vatandaşlar,Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın etti.

20 HEMŞİRE SEFERBER EDİLDİ

Aşılama çalışması kapsamında; 20 hemşire ve 10 sekreter yoğun bir tempo içerisinde adeta seferber edilirken, vatandaşlar Covid-19 aşı ünitesi önünde 250 kişilik sıralar oluşturdular.

BİR ANDA YÜKLENMEK GEREKSİZ

Yetkililer yaşanan yoğunluğa ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulunurken, aşı stoğunun Bilecik’te yeterli derecede bulunduğunu ve bir anda yüklenmenin gereksiz olduğunu belirttiler.

“RANDEVUSUZ GELENLERDE VAR”

Aşı sırası alarak hastaneye gelen SGK’lı bir çalışan randevusuz gelenlerinde olduğunu iddia ederken,“SGK’lı çalışan herkese dedikleri için yoğunluk oluşmaya başladı. Benim randevum var ama şu anda randevusuzlarda geliyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim