Gökay Şimşek

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında Ardahan'dan gelen 184 öğrenci Bilecik'in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ederek birçok konu hakkında bilgi sahibi oldular.

Bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Ardahan'daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilere başladı.

Bilecik'e gerçekleştirilen gezinin 1'nci ayağında 184 erkek ve kız öğrenci, Bozüyük ilçesinde İkinci İnönü Savaşı’nın yapıldığı yerdeki Metristepe Anıtı'nı gezdi. Daha sonra Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde alp kıyafetli askerlerin ''saygı nöbeti'', değişimini izleyen öğrenciler, Söğüt Müzesini, Hamidiye İdadisi ve Kuyulu Mescit ile Dursun Fakıh Türbesini gezdiler. Gece Bilecik’te ki ailelerin misafiri olan öğrenciler gezinin 2.ayağında ise Vali Tahir Büyükakın ile Valilik binasında görüştükten sonra Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ettiler. Ardından Bilecik Belediye Başkanı ile Belediye Sarayında görüşen öğrencilerYaşayan Şehir Müzesini gezdikten sonra burada Bilecik gezisini sonlandırmış oldular.

Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki yaklaşık 50 bin öğrenciyi Batı Bölgelerini ziyaret ettirmek için İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu''Biz Anadoluyuz'' projesi kapsamında Ardahan'dan 184 öğrenciyle Bilecik'e geldiklerini söyledi.

Bilecik'e gelen öğrenciler, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve belirlenen öğrencilerin velileri tarafından karşılandı.

V.Yardımcısı Taşdöğen, çocukları Bilecik'te misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Bilecik hayatınızda unutmayacağınız bir olacaktır. Burada kurduğunuz dostluklar ileride de devam edeceğine inanıyorum. Ülkenin sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Sizler bizim umutlarımızsınız. Geleceği umutla bakan dayanaklarımızsınız'' diye konuştu.

Vali Büyükakın: “Burası hem dirilişin, hem de kurtuluşun şehri”

Valilik Toplantı Salonu'nda bir grup öğrenciyi kabul eden Vali Büyükakın ise öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra sorularını yanıtladı. Bir öğrenci ailesini özlediği için ''Biz uçağa kaçta bineceğiz'', başka bir öğrencinin ''Burayı yönetirken zorlanıyor musunuz?'' gibi soruları cevaplamasının ardından bir öğrencinin, ''makamınızı görebilir miyiz? '' sorusu üzerine çocukları makamı gezdirip, makama oturtarak tek tek fotoğraf çekindi.

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

''Biz Anadolu projesi aslında bize sadece bir hatırlatma yapıyor. Biz zaten Anadoluyuz. Biz Anadoluyuz, diyerek Anadolu olduğumuzu bir kez daha hatırlamak, bir kez daha aramızdaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek, bir kez daha tek olmak, bir ve diri olmak için programları yapıyoruz. Geleceğimizin teminatı kim? Siz çocuklarımız. Sizler kardeşlik duygularınızı, birliği, ve beraberliği şimdiden çok güzel bir şekilde pekiştirir, aşılarsanız gelecekte ülkemiz çok daha büyük olacak. Bölgesinde ülkemiz çok daha güçlü bir ülke olacak ve dünyaya çok daha güçlü barış mesajları verecek.

Dünyada güçlü bir şekilde var olacak. Bizler de sizlerin büyükleri olarak gelecekte ülkeyi emanet etmeden önce elimizden gelen her şeyi yaparak, geleceğe hazırlayarak ve her türlü yatırımı yaparak üzerimize düşen vazifeleri yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Bilecik'imizi beğenmişsinizdir. Bilecik Osmanlının aslında bizim Anadolu'muzun tohumlarının atıldığı Anadolu ruhunun tohumlarının atıldığı bir şehir. Söğüt bizim kuruluşumuzun, dirilişimizin, yükselişimizin ve sonrasında kurtuluşumuzun sembolü olan bir yer. Burası hem dirilişin hem de kurtuluşun şehri. Ardahan'da aynı şekilde bir Serhat şehrimiz. Ardahan'daki çocuklarımız da Bilecik'teki çocuklarımız birbiriyle kaynaştığı zaman, Bilecik ile Ardahan buluştuğu zaman ne oluyoruz biz Anadolu oluruz. Biz neyiz, Anadoluyuz. Biz Anadoluyuz.''

        

Editör: TE Bilişim