Hasan Güner

Projenin amacına dair bilgilendirmede bulunan Bilecik Anaokulu Minik Eller 1 Sınıfı Öğretmeni Ayşe Oksak, öğrencilerin, çevreye karşı duyarlı yetişmesini istediklerini vurguladı.
Oksak, açıklamasında şunları söyledi:
“Çocuklarda zaten bir hayvan sevgisi var. Ama biraz daha çevreye, dışarıdaki insanlara karşı duyarlı olmayı öğreteceğiz. Hem öğretelim, hem de bunu sözlü, sınıfta yapmak yerine dışarıda yaparak öğrensinler, bizim amacımız biraz da o. 
Hayvanların yiyeceklerinin kış günü karların altında kaldığını, bulamadığını anlattık. İlk etapta böyle bir şey yaptık. Önce yemek artıklarından, ekmeklerden oluşan mamalar ve su kapları hazırladık burada. Daha sonra ileriye dönük, biraz daha havalar ısınınca, kuşların daha da yoğun olduğu zamanlarda kuş yemleri hazırlayacağız. Hayvanların daha rahat beslenebilmesi için.
Bunları hem çocuklarımıza aşılayalım, hem de böyle bir projemiz var dedik. Bilecik Anaokulu sokak hayvanlarını düşünüyor. Böyle bir projeyi, çocuklarımız, velilerimiz ve okul müdürümüzle birlikte hazırladık. İlk kademesini yaptık. Bunun devamını da gelecek. Hayvanlarımızın aç kalmaması ve çocuklarımızın bunu düşünüyor olması amacıyla.
Öğrenci velilerinin de projelere destek verdiğini belirten Bilecik Anaokulu Müdürü Müge Üstünbaş,
“Amacımız çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak. Bundan sonra projelerimiz kademeli olarak artacak. Yanımızda olduğunuzu bilmek güzel. Öğrencilerimize bu tür güzel mesajlar vererek, 2014-2015 eğitim öğretim yılında projelerimize devam etmek istiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde huzurevine gittik, böyle bir projemiz vardı. Oyuncak projemiz vardı. Sokak hayvanlarını koruma projemiz ve daha başka sürpriz projeler de var.
Velilerimiz de projelerimizde bize destek oluyor. Soruyorlar bize bir projeniz varsa katılalım diye. Biz aile eğitimlerini de çok verdik. Bunun da etkisi diyorum, aileler devamlı okullumuzla işbirliği içindeler. İnanın onlar daha çok istekliler. Etkinliklere hepsi katılıyor eksiksiz.” dedi.
Editör: TE Bilişim