Bilecik Belediyesi tarafından şehrin trafik akışını hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan çalışma kapsamında belirli noktalara Akıllı Trafik Lambaları Projesi gerçekleştiriliyor. 
Hergün gelişen ve büyüyen Bilecik'te trafik akışını hızlandırmak, trafik kuralı ihlallerinin önüne geçmek ve hem vatandaşlarımız için hem de sürücüler için zaman tasarrufu sağlamak amacıyla Akıllı Trafik Lambası Projesi gerçekleştiriliyor.
 
Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci ve engelli dostu proje ile seyahat sürelerinde kısalma, kavşaklarda bekleme süresinde azalma ve kuyrukların oluşmaması şeklinde olumlu sonuçları bulunuyor.

Trafik akışına göre sürekli verileri denetleyen ve öğrenebilen sistem ile hareket edebilen Akıllı Trafik Lambaları Projesi; Kayı Plaza Önü, İl Özel İdaresi ve Tepebaşı olmak üzere 3 ayrı kavşakta hizmet verecektir.

İnsana duyarlı ve trafik akışına göre kontrol edilebilen Akıllı Trafik Lamba Projesinde, yaya butonu sistemi devrede olup, dez avantajlı gruptaki işitme ve görme engelli vatandaşların kullanımında olacak ve sesli, görsel uyarı mekanizması ile yayaların güvenliğini sağlayacak.
Akıllı Trafik Lamba Projesi ile yeşil dalga uygulaması kapsamında ana arter ve kavşaklar trafik yoğunluğu algılanarak, trafik akışının en kullanışlı ve hızlı olması sağlanacak. 
Trafik yoğunluğunu en aza indirerek, can ve mal kaybını en aza indirecek proje ile kırmızı ışık ve diğer trafik kuralı  ihlallerini en az seviyeye indirilecek. Trafik akışını bozan ihlallerin de önüne geçileceği sistem ile ayrıca şehirdeki mevcut eski trafik işaret, lamba ve ekipmanları  yenilenecek. 

Fiberoptik haberleşme hatları ile silbaştan yenilenecek olan sistem ile şehirdeki trafik işaret ve levhalarının alt yapısında da köklü yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılarak, en kısa süre içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.
Editör: TE Bilişim