Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2018 yılı Mali Destek Programı’nın tanıtımı New Point Otel’de yapıldı.

BEBKA 2018 yılı Mali Destek Programı tanıtımına, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim katıldı.

VALİ BÜYÜKAKIN: “BİLECİK İÇİN BU DESTEKLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Mali destek programının Bilecik için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Vali Tahir Büyükakın, “Bilecik’ten ne kadar çok proje kazanırsa Bilecik bu kaynaklardan o kadar fazla almış olacak” dedi.

3 ALANDA 16 MİLYON TL HİBE

Programın tanıtım sunumunu yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BEBKA’nın “Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması”, “Endüstriyel Simbiyoz” ve “Kırsalda Ekonomik Kalkınma” alanlarında toplam 16 milyon TL hibe vereceğini söyledi. Proje teklif çağrısı için son başvuru tarihi ise 22 Mart 2018 Perşembe günü saat 18.00 olarak belirlendi.

Gerim, toplam 8 milyon TL bütçeli “Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması” programının amacının, bölgede ön planda yer alan ve büyük gelişme potansiyeline sahip olan Havacılık, Savunma Sanayi, Raylı Sistemler, Teknik Tekstil, Kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla verimliliğin ve katma değerin artırılması, ithalat bağımlılığının azaltılması olarak belirlendiğini kaydetti.

3 milyon TL bütçeli “Endüstriyel Simbiyoz” programının amacının ise, bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak (atık, enerji vb.) kullanımı çerçevesinde biraraya getirmek, endüstriyel kaynaklı çevresel problemlerin önüne geçerek ekonomik getiri de sağlamak olduğunu belirtti.

Gerim, son olarak da toplam 5 milyon TL bütçeye sahip “Kırsalda Ekonomik Kalkınma” programının amacının; Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması yönünde olduğunu dile getirdi.

ÜCRETSİZ PROJE YAZMA EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2018 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantılarda, başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve ön kayıt alınacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 22 MART

Gerim, açıklamasında; 2018 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için proje başvurularının 22 Mart 2018 tarihine kadar yapılabileceğini, mali destek programlarına başvurmak için Ajansın www.bebka.org.tr adresinde yeralan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve rehberlerde belirtilen proje başvuru şekline uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim