Sabah düzenlenen törenlerin ardından program akşam saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Programa Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Murat Bulut, kurum ve kuruluşların amirleri, STK  ve parti temsilcileri, polis, jandarma ve vatandaşlar katıldı.  Ellerinde Türk bayrakları ile meydana toplanan vatandaşlar kortej eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik  yürüyüşü gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında başarı elde eden çocuklara ödül verilmesi, Neşet İçöz ve Kazım Kaya tarafından aşık atışması, sporcuların karete ve taekwando gösterileri ile devam eden programda Gazeteci Yazar Tuğrul Selmanoğlu da bir konuşma yaptı.

Vali Şentürk Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Bu güzel torakların, milletimizin tarihinin,  Anadolunun vatan yaptığı tarihi serüvenimizin dönüm noktalarına ev sahipliği yapmış olan bir yerde yaşayan vatandaşlar olarak böyle anlamlı bir gecede beraber olduğumuzdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Coğrafya olarak belki büyük bir yer tutmuyor ama taşıdığı tarihi anlamı itibariyle Anadolu’nun giriş kapısı Ahlat’tan sonra Bielcik’te de görev yapmanın benim için çok büyük bir anlamı var. Bin yıldır bu topraklardayız ama geldiğimiz zamandan beri bu topraklardan bizleri kazımak isteyenler, ancak bizleri birbirimize düşürerek emellerine ulaşacaklarını biliyorlar. Düşman karşımızda olduğunda Kurtuluş savaşında da yazdığımız destanda olduğu gibi bu millet her zaman birliğiyle, kalbini birlikte atmasıyla yoklukta bile zaferler kazanmasını bilmiştir.

 Bizim hafızamız biraz zayıf, zaman zaman yaşadıklarımızı unutuyoruz ama zoru gördüğümüzde de özümüze dönüyoruz. Bna Van’da ve Düzce yaşanan depremde görev yapmak nasip oldu,  o dönemde de insanlarımızın nasıl kenetlenerek yaralarını sardığına şahit oldum. 15 Temmuz’da da yine mutlu ve refah içerisinde ülkemizi daha iyi noktalara götürmek üzere çalışırken yine samimiyetimizi suistimal edenler, milli ve manevi değerlere olan bağılığımızı bilenler bize bu noktadan nüfuz ederek kendi içimizden çürütmeye çalışmış, bu noktada kendileriyle aynı amaçtakilerle birleşen dış güçlerle de işbirliği yaparak milletimizi esir duruma düşürmek istemişlerdir fakat Sayın Cumhurbaşkanımzın da öncülüğünde, sergilediği önderlik ile ümitsizliğe düşmeden, rüzgarı tersine çevirerek dakikalar işçerisinde milli iradeyi ortaya koyarak bu ihaneti boşa çıkartmasını bilmişiz.

Çok şükür Bilecikimiz de tarihindeki pozisyonuna uygun olarak birliği ve kardeşliğini 15 Temmuzda da en güzel şekilde göstermiş gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi yine kenetlenerek ortaya koymuştur. 15 Temmuz’un 3. Yıldönümünde de yine bu kardeşliğin en güzel örneğini gördük. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum. Bizim gücümüz samimiyetimizden geliyor. Çok büyük bir yüreğimiz var. Bu içtenliğimiz ile birileri için tehlike oluışturuyoruz ama tarih de gösterdi ki biz kimseye adaletsizlik, haksızlık yapmadık, bizim gönlümüz geniş oldu. Ekmeğimizi her zaman paylaşmasını bildik. Bundan sonra da böyle olacak. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Dünyada hoşi bir seda bırakarak, adaletle hükmederek kardeşçe yaşayarak, insanlığa ümit vererek yaşayıp gideceğiz.Bu vesileyle şehitlerimize de Allah’tan rahmet,  Gazilerimize de sağlık diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Program Kur’an-ı Kerim okunması ve demokrasi nöbeti ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim