Atatürk İlkokulu öğrencileri ‘Çevreye duyarlılık ve farkındalık’ projesi kapsamında Belediye Aile sosyal tesisleri(Çay Bahçesi) önünde kurdukları stant ile çevre kirliliğine dikkat çektiler.

Yoldan geçen vatandaşlara bildiri dağıtan minik öğrenciler, çevre kirliliğine dikkat çekerken, konu hakkında açıklama yapan okul Müdürü Hüseyin İşgören, “Proje çerçevesinde okulumuz 3. ve 4.sınıf öğrencileri arasında 15 sorudan oluşan bir ön anket uygulanmıştır. İl merkezindeki bütün ilkokullara geri dönüşümlerin toplanacağı geri dönüşüm kutuları dağıtılacaktır.Bütün ilkokulların her sınıfında proje afişleri ve proje bildirileri panolarda sergilenecektir. İl merkezinde beş okul ile ilimizin çeşitli bölgelerinde temizlik ve farkındalık çalışmaları yapılacaktır. İl genelinde bütün resmi ve özel ilkokullar arasında “Temiz Çevre Elimizde" konulu ödüllü resim yarışması düzenlenecektir. Farkındalığın kalıcı olmasını sağlamak için o kulumuzda bulunan bütün öğrencilerimize ve ilde seçilen okullardaki birer sınıfa projemizin ambleminin bulunduğu tişörtler giydirilecektir.

Dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında proje ortağımız olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Pelitözü Göleti ve çevresinde temizlik yapılacaktır. Mayıs ayı sonunda ilimizin çeşitli bölgelerinde konuya dikkat çekmek için 5000 adet bildiri dağıtılacaktır.” Dedi.

Diğer yandan projeye destek olan, Vali Bilal Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, proje ortağı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak,proje sponsoru 1.Organize Yönetim Kurulu,Arslan Alüminyum ,Sanayi ve Ticaret Odası,Marmara Kağıt Fabrikası ve Haşim Bayram,Dinçer Çimento Beton ve Cemal Bilim,Marvel Mühendislik,Bilçet Mühendislik,Termal Seramik ve Mehmet Oğuzman ile Ece Özlük’e teşekkür edildi.

Editör: TE Bilişim