Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği kadın üyelerine kooperatifler hakkında bilgilendirme sunu yapıldı.

Bilecik’te kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerin güçlendirilmesi, farkındalık ve özendirme çalışmalarının artırılması amacı ile Ticaret İl Müdürlüğü’nce, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (Bieyder) üyelerine kadın kooperatifleri ve kooperatiflere Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
 

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde, kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerin güçlendirilmesi, farkındalık ve özendirme çalışmalarının arttırılması amacıyla Müdürlüğümüzde, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (Bieyder) üyelerine kadın kooperatifleri ve kooperatiflere Bakanlığımız tarafından sağlanan destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Kadın kooperatiflerinin önemi günümüzde her geçen artmaktadır. Ülkemizde, kadın kooperatifleri, ortaklarının ekonomik durumunu, geçim ihtiyaçlarını maddi manevi iyileştirmeye çalışmakta ve karşılıklı yardımlaşma amacı güden bir işletme modeline dönüştürmektedir.
Kadınlar eşlerinden bağımsız maddi bir güç kazanıp sosyal hayata daha çok karışmakta, sosyal ve kültürel konularda eğitimler, seminerler, bilgi panelleri gibi faydalı etkinliklere katılarak hem ekipçe hem de birey olarak kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.”

Editör: TE Bilişim