Bilecik Valiliği, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bien Fabrikası arasında 24 derslikli okul yapımı ve Bozüyük Selahattin Şeker Seramik ve Cam Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile burs işbirliği protokolü imzalandı.

Bilecik Valiliği’nde imzalanan protokole, Vali Süleyman Elban, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan katıldılar.

Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, konuşmasında, “bu proje bizim uzun zamandır yapmak istediğimiz bir projeydi. Ama bir türlü halledememiştik bazı aksaklıklardan dolayı. Sağ olsun sayın Valim buna bir çözüm buldunuz inşallah biz bu hedefimizi, arzumuzu yerine getireceğiz. Bunun mutluluğu içerisindeyim. Tabi esas mutluluk hayırlısıyla bu protokolden sonra, işe başlayıp tamamladığımız günü ümit ediyorum. İnşallah Allah bize bunu nasip eder. İnşallah hep beraber orada fiili okulumuzun tamamlanmasından sonra açılışını hep birlikte gerçekleştiririz” dedi.

Vali Süleyman Elban da, imzalanan protokol ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bugün manevi anlamı büyük bir iş için burada toplandık. İlimizde birçok sanayi kuruluşu var, birçok iş adamımız var ama ilk kez bir hayırsever tarafından ilimize bir okul yapılacak. Daha önce Bozüyük’te bir tane var ama o kendi hemşerimiz yerli bir iş adamımız olduğu için onun dışında kastettiğim ilk kez böyle bir okul yapılması. O anlamda bu bizim için çok önemli bir tören ve önemli bir buluşma. Solsun biz böyle bir okul için görüştüğümüzde Nurullah beylerle kendileri bize içlerine sinecek güzel bir proje olmasını arzu ettiklerini söylediler. Ve bizim asgari standartlarda bir projeyi kendilerine sunduk ancak kendileri onu bambaşka hale getir dileklerinde çok etkilendim. Gerçekten kişisel olarak benim çok içime sindi hem derslik olarak, hem diğer aktivite alanları, salonları açısından çok güzel bir proje hem de mimari açıdan çok özel bir proje olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Bozüyük’ümüze de yakışacak bir proje olacak inşallah. Temenni ediyorum ki kısa bir süre içerisinde de bu hayata geçecek.”

Editör: TE Bilişim