İlimizde eğitime büyük destek sunan sanayi kuruluşu BİEN Seramik, Bozüyük’te Çitosan İlköğretim Hizmet binası ve arsası üzerine ortaöğretim binası yapmak için girişimlerde bulundu. Ancak mevcutta bulunan Çitosan İlköğretim Hizmet binasının İl Özel İdarenin mülkiyetinden Maliye Hazinesine devredilmesi için konu İl Genel Meclisi’nin gündemine geldi.

İl Özel Genel Sekreteri Halis Nalbant, konu hakkında açıklamalarda bulundu. BİEN Seramik’in yatırımı ilköğretim okulundan çıkarıp ortaöğretime çıkarmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Hazineye ait arsa üzerine ilköğretim okulu var. Burayı hayırseverler yaptırmışlar. Şimdi de BİEN Seramik, ‘Buranın arsasını bize verin, size yeni bir ilköğretim okulu ve daha büyük bir alan verelim. Bize verecekleri arsa daha değerli olmasına rağmen ilköğretim okulu olduğu için arsaların İl Özel İdaresine geçmesi gerekiyor. Ancak protokol çeşitli sebeplerle sağlanamıyor. Ortaöğretim okulu yapıldığında ise malın yine hazineye geçmesi gerekiyor. Yatırımı ilköğretim okulundan çıkarıp ortaöğretim olarak çevirecekler. Bu işlem için tapusunu bizden geri istiyorlar. Meclisimizden bu karar çıkarsa hazine üzerinden okul yapımı olacak.”

Konu incelenmek üzere İmar ve Ar-Ge komisyonlarına havale edildi. 

Editör: TE Bilişim