Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş insanı Nurullah Ercan, Bilecik’in yanısıra memleketin diğer köşelerinde de hayır yatırımlarına devam ediyor.

Sektöründe önemli bir marka  olmasının yanında Bilecik’te özellikle eğitim alanında yaptığı hayır işleriyle adından söz ettiren Nurullah Ercan’ın farklı illerde de hayır odaklı yatırımlarına devam ettiği gözleniyor.

Nurullah Ercan’ın; Bozüyük’te 24 derslikli İlköğretim Okulu,Bilecik’te 3 katlı ve 2500m2 kapalı alana sahip Bilgi Evi,Cumhuriyet Okulu’nun dış mantolaması, Hayma Ana Kız Meslek Lisesi Kütüphanesi, Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonunun yapımı, Balahatun Anaokulu öğrencilerinin müzik, kütüphane, tiyatro ve resim teknolojisi eğitimlerini uygılayacağı akticite merkezi, Bilecik ve İlçe ve Köylerinde her yıl talep doğrultusunda 10.000 m² cami, çeşme, köy konağı için seramik yardımları gibi birçok anlamlı yatırıma imza attığı biliniyor.

ANNESİNİN ANISINI YAŞATMAK İÇİN YAPTIRDI, ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK

Hayırsever iş insanı Nurullah Ercan tarafından yapılan Bilecik’teki önemli yatırımların yanında son olarak da Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne hasta konukevi kazandırıldı. İş insanı Ercan’ın katkılarıyla yapılan hasta konukevine Ercan’ın merhum annesinin ismi Meliha Ercan’ın ismi verildi.

Meliha Ercan Konukevi açılış törenine, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, Milletvekilleri, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve protokol mensupları katıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına hizmet verecek olan Meliha Ercan Hasta Konukevi, Aleaddin Keykubat Kampüsü içerine yapıldı. Konukevi, 4109 m2 alanda, 48 oda ve 96 yatak kapasitesine sahip olarak hizmet veriyor.

Otel standartlarında dizayn edilen konukevi, ayaktan ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının acil barınma ihtiyaçlarının ücretsiz olarak giderilmesi için hazırlandı. Konukevi bu özelliğiyle Selçuklu2nun ve tüm bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılamış oldu.

Hayırseverliğiyle tanınan Ercan, tüm yurtta gerçekleştirdiği hayır işleri ile örnek bir sanayici olarak görülürken, Bilecik halkı dahil yurdun birçok köşesindeki insanların da takdirini ve duasını toplamaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim