Bilecik Belediyesi tarafından, Kültür ve Sanat Şehri Bilecik'te yeni ve güzel bir çalışmaya daha imza atılıyor. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek “Kristal Çınar Ses Yarışması” ile Bilecik sesini arayacak.


-Yarışmaya, Bilecik il genelinden tüm vatandaşlarımız katılım sağlayabilecektir.
-Alt yaş sınırı 15, üst yaş sınırı olmayacaktır.
-18 yaşından küçük olan yarışmacılar velisi yada veli imzalı izin belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.
-Yarışma, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacaktır.
-Yarışmacılar istedikleri tarz şarkı veya türkü ile yarışmaya katılabileceklerdir.
-Yarışma 3 aşamadan oluşacaktır: Ön eleme, İnternet sayfasında halk tarafından oylama ve final gecesinde canlı performans sergileme şeklinde olacaktır.
-Yarışmacılar, müziksiz seslendirdikleri bir şarkıyı, video görüntüsü ile şahsen Kültür Kongre Merkezi'ne kimlik fotokopisi ile form doldurarak başvuracaklardır. 
-Başvuru yapan yarışmacıların videoları, 
https://www.facebook.com/Kristal-%C3%87%C4%B1nar-Ses-Yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1-896369170391320/ sitesinde yayınlanarak; 15 gün boyunca en çok beğeniyi alan 10 yarışmacı finale kalacaktır. 
- En çok beğeniyi alan 10 yarışmacı haricinde 3 yarışmacı jüri opsiyonundan finale kalarak toplamda 13 yarışmacı finalde yarışacaktır.
-Finale kalan yarışmacılar, final gecesi farklı bir şarkı ile müzik eşliğinde canlı performans sergileyeceklerdir.
-Yarışmaya katılacak yarışmacıların ön elemesi, Bilecik Belediyesi kültür sanat görevlileri tarafından yapılacaktır.


YARIŞMA DEĞERLENDİRMESİ


-Final gecesi değerlendirme puanları seçici jüri üyeleri tarafından yapılarak dereceye girecek olan yarışmacılar seçilecektir. 
-Seçici jüri üyeleri 5 kişiden oluşup, çevre illerden konservatuvar dalında görev yapan öğretim görevlilerinden oluşacaktır.
-Yarışma tarihinden 1 gün önce Kültür ve Kongre Merkezinde finale kalan yarışmacılar müzik eşliğinde genel prova yapılacaktır.
-Final gecesinde solistlere Belediyemizce kurulan profesyonel müzik ekibi eşlik edecektir.
- İnternet sayfasındaki oylamada sahte hesaplar ile oy yükseltme tespit edilmesi durumunda tespit edilen oylar geçersiz sayılacaktır. 
Son Başvuru: 28 Mart 2016 Saat:17:00
Net Sayfasındaki Oylamanın Başlangıç Tarihi :4 Nisan - Bitiş Tarihi: 18 Nisan 2016 Saat:20:00
Final Gecesi Tarihi: 27 Nisan 2016 Saat:20:00'de olup, daha ayrıntılı bilgi için; 0 228 212 57 15 numaralı telefonlardan bilgi alınabilecek.


YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK


Bilecik Belediyesi tarafından başta gençler olmak üzere her kesimden insanın ''Sahne Senin Göster Kendini'' sloganıyla, kendine olan özgüvenini yansıtması ve hayatında renkli bir anın oluşturması amacıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler çeşitli ödüller ile ödüllendirilecek.

Yarışma kapsamında jüri tarafından birinci olarak belirlenen yarışmacı 1 Cumhuriyet altını ile, ikinci yarışmacı yarım altın ile, üçüncü yarışmacı ise çeyrek altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada birinci olan yarışmacı 3 parçalık single çalışması ile albüm yapabilecek.

 

Editör: TE Bilişim