BİDOS’tan yapılan açıklamada, yürüyüş kapsamında kimi zaman doğal güzelliklerin, kimi zaman da yangın tahribatının görüleceği belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Sevgili Doğasever Dostlarımız, bildiğiniz üzere belki de güzel ülkemizin en büyük yangınlarından birini 10 Eylül 14 Eylül tarihleri arasında Domaniç-Bozüyük ilçelerimiz arasında yaşandı. Günlerce süren elim olayda ciğerlerimiz yandı.

İstatistiki olarak TÜİK ya da Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca açıklanan veri olmadığı için sizlere kaç ağacımızın yandığı yada kaç hektar alanımızın tahrip olduğu bilgisini paylaşamıyoruz.

29 Ekim tarihinde; Bilecik Doğa Sporları Ekibi BİDOS olarak Sofular yaylasından Kozpınar beldesine uzanan yaklaşık 16 kilometrelik parkurumuzda kimi zaman sonbaharın bin bir tonunu görebileceğimiz; kimi zaman yangının tahribatını gözler önüne serecek manzaralarla karşılaşacağız.

Rotamıza 1.450 metre rakımdan başlayıp yaklaşık 1.650 metrelere çıkacağız 1000 metre rakıma düşerek yürüyüşümüzü sonlandıracağımız rotamızda siz doğaya gönül vermiş dostlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Güzergah ve hareket saatleri Bilecik ili hareket saatimiz 08:30 Kayı Plaza Karşısı Eskişehir, Afyon, Kütahya, İstanbul’dan gelecek ekiplerimiz için buluşma yerimiz Atılgan Dinlenme Tesisleri buluşma saati 09:15. Bursa’dan gelecek ekiplerimiz için buluşma yerimiz Erikli Köyü yolu girişi 09:30.

İletişim için Funda Tellici (505) 577 28 98

Feridun Aynur (530) 275 79 97”

Editör: TE Bilişim