Kurban Bayramı öncesinde bıçak alımları artarken ilimizde de bıçak bileme ustalarının yoğun mesaisi başladı. Son günlerde 150’den fazla bıçak bilediklerini söyleyen bileme ustası İbrahim Sipahioğlu, vatandaşları bıçaklarını işinin ehli olmayan kişilere biletmemeleri konusunda uyararak, bıçak bilemenin bir ustalık işi olduğunu söyledi.


Bıçak Bileme İşini Son Güne Bırakmayın

20 yıldır bıçak bileme işini yaptığını söyleyen İbrahim usta, vatandaşların bileme işini son güne bıraktığını söyleyerek, vatandaşların mağdur olmamaları için bıçak biletme işlerini son günlere bırakmamaları gerektiğini ifade etti. Bıçak fiyatları ile ilgili bilgiler veren İbrahim usta,  “Bıçakların fiyatları yaptığımız malzemeye göre değişiyor. Bazı bıçak çok hasarlı oluyor bazısı da sadece keskinliğini yitirmiş oluyor. Bunların süreleri de ona göre farklılaşıyor. Yıllardan beri makul fiyatlardan bileme yapıyoruz.4 yıldır aynı fiyata 2 TL’ye bıçakları biliyoruz.” dedi.

Unutulmaya Yüz Tutan Meslek

Bayramda kurban kesmenin yanında kullanılan bıçaklarında önem arz ettiğini vurgulayan İbrahim usta, bıçak bileme mesleğinin unutulmaya yüz tutan meslekler arasında bulunduğunu ancak kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte ihtiyaç duyulanlar arasındaki yerini aldığını söyleyerek, “Bu işi meslek edinip halen yürüten kimseler pek kalmadı” dedi. İbrahim usta, insanların kurban etlerini evlerinde parçalayabilmek için kullandıkları bıçakları biletmek için getirdiğini, kurban kesecek kişilerin de bıçak alarak ve bileterek kendilerine geldiğini söyledi.


Bıçak Biletirken Dikkat Edin

“Vatandaşlarımız rastgele bıçaklarını bilettirmesinler.” diyen bıçak ustası, “Bıçak biletirken dikkat edilmelidir. Bıçağın kendisini bıçakçı sananlara biletilmemesi gerekir. İşinin ehli olmayan kişi bıçağınızı bilerken ömrünü azaltır veya köreltir. Bıçak alırken dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

 

Editör: TE Bilişim