Mağduriyetinin karşılanmasını bekleyen üretici Kemal Eğilmez, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak şikayette bulundu. Mağduriyetinin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmadığından yakınan Eğilmez, önceki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ölen hayvanların yerine yeni hayvanların verileceğine dair verdiği sözü tutmadığını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda, “BESİCİ İSYANDA” başlığıyla verdiğimiz haberde; üretici Kemal Eğilmez, kendisine Et ve Süt Kurumu tarafından verilen büyükbaş hayvanların hastalıklı olarak geldiğini ve birçok hayvanının telef olduğunu belirterek mağduriyetini gündeme getirmişti.

Hatırlanacağı üzere, Bilecikli besici Kemal Eğilmez, Türkiye Et Süt Kurumu Müdürlüğü’nce, Kırmızı Et Birliği Derneği’nce Romanya’dan 60 adet hayvan satın aldığını ve gelen hayvanların televizyonlarda, gazetelerde ve kendilerine gelen tebligatlarda söylenenlerin aksine farklı orijinde geldiğini; Limuzin, Şarole ve melezleri artı Simental melezleri adı altında ithal ettikleri hayvanların söylenenlerin ve vaad edilenlerin aksine Türkiye Kars yöresinde Mozik diye tabir edilen hayvan cinslerinden olduğunu söyleyerek gelen hayvanların hastalıklı olduğunu aldığı hayvanların %10’nun telef olup her gün bir hayvanın öldüğünü belirtmişti.

Üretici Eğilmez, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazısında, şu ifadelere yer verdi:

“EY DEVLETİMİZİN ETS KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ANKARA

SİZE ÖDEDİĞİMİZ PARALAR HARAM OLSUN!

05/04/2017 Tarihinde kurumunuzun yan kuruluşu Kırmızı Et Birliği tarafından üreticilere dağıtılan hayvanlardan Bilecik ilinde üç arkadaş 180 adet besilik hayvan aldık. Bunun 57 adedi hastalıktan ölmüş ve 53 adet de gümrük girişi olmayan hayvanlardan almış olduk.Kaçak girişi yapılan malları bize satmışlar. Bu hayvanlar millileşememektir.

Kurumunuz Dış Ticaret Müdürü Abdulkadir Bayar bizlere ithalatçı firmanın bu işten 1.5 milyon zarar ettiğini beyan ederek tarafıma beyan etmiştir. Ancak üreticilerin 6-7 milyon zararını hiçe saymıştır. Bize randevu vermesine rağmen gelmeme terbiyesizliğini de yapmıştır. Gelen hayvanların söylenilen ırklarda olmadığı ortadadır. Bu yolsuzluğu yapanların amacının devletimize ve hükümete karşı kasıtlı olarak kin beslemesine ve güvensizlik oluşturmuşlardır.

Yoksa terör örgütü mü bunlar? 6 ayı geçmiş hala mallar ne bizim ne de devletindir. Geçmiş Bakan Sayın Faruk Çelik Bey’in ölenlerin yerine hayvan verileceğini söylemesine rağmen söz tutulmamıştır. Bu işi yapanların adı-sanı sizlerde vardır, neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Bu işler Lavanta çiçeksiz olmaz kim kimden ne çalmıştır?

Bu yolsuzluk yapanları ortaya çıkarın ki devletimizle övünelim. Paramızı aldınız, zararımızı da ödeyin bitsin gitsin bu işte de devlete güvenemeyeceğiz de nereye güveneceğiz?

Talebim o dur ki:

ÖLENLERİN YERİNE NE ZAMAN HAYVAN VERECEKSİNİZ?

ZAMANINI BİLDİRMENİZİ KAÇAK GELEN HAYVANLARI İADE ALMANIZ VE AYNI KİLODA IRKLI HAYVAN VERMENİZ

KARANTİNA DÖNEMİNDE YAPILAN MASRAFLARI NE ZAMAN ÖDEYECEKSİNİZ ( ZAMAN ÖNEMLİ)

BU HAYVANLARIN NAKLİYELERİNDEN DOĞACAK ZARARLARINIZIN KURUMUNUZ VEYA TAŞERON FİRMAYA YÜKLEMENİZ'DİR.”

Editör: TE Bilişim