Cafer Elmas

         Bir internet sitesinin Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun Yargıtay’da olan 2.5 yıllık cezasının onandığına ilişkin haberin asılsız olduğunu açıklayan Berberoğlu’nun Avukatı Şenol Özel, bu site hakkında asılsız haber yapmak suçundan Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduklarını söyledi.
İlimizde yayın yaban  Bilecik  Haber- Haber11 İnternet sitesinde yayınlanan Berberoğlu'nun Yargıtay'daki dosyasının onandığı ilişkin haberde,  “Bozüyük Belediyesi tarafından, Bozüyük Şehir Stadyumunun tadilatı sırasında meydana gelen iş kazasında, 2 kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.Bu olayla ilgili Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava, 2010 yılında sona ermiş ve Ahmet Berberoğlu 2 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu.

Berberoğlu, bu davayı temyize taşıdı ve üst mahkeme, önceki gün kararını verdi. Bu karara göre Berberoğlu 2 buçuk yıl hapis yatacak” şeklinde haber yayınlanmasına ilişkin gazetemizde açıklamada bulunan Ahmet Berberoğlu'nun avukatı Şenol  Özel, Haber 11 internet sitesinde Müvekkili Berberoğlu’nun Yargıtay 11. Ceza mahkemesindeki dosyasının onandığına ilişkin haberin doğru olmadığını haberin tamamen asparagas haber olduğunu söyledi. 

Müvekkili Berberoğlu'nun bu internet sitesi ile hukuki ihtilaf olduğu için hiçbir yasal dayanağı olmadan böyle bir haberin kamuoyunda müvekkilini yıpratmak adına yapılan haber olduğunu Yargıtay 11. Ceza mahkemesindeki dosyanın halen arşivde olduğunu inceleme aşamasına bile gelmediğini belirten Av. Özel, cumhuriyet savcılığına adaleti etkileme ve asılsız haber yapan site hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kamuoyunu ile paylaşmak istediklerini aktardı.

Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun Yargıtay'da olan 2.5 yıllık cezasının onandığına ilişkin bu haberin asılsız olduğunu açıklayan Berberoğlu'nun Avukatı Şenol Özel, bu site hakkında asılsız haber yapmak suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduklarını söyledi.


Editör: TE Bilişim