Cafer Elmas

         Cezaevinde tutuklu bulunan ve ara karar ile tahliye olan Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, cezaevindeyken Bileciklilerden hiç ummadığı desteği gördüğünü söyledi. ‘Bileciklilere helal olsun’ diyen, kendisine Bozüyüklü dostlarının yanı sıra Bileciklilerin çok destek olduğunu söyleyen Berberoğlu ‘helal olsun Bilecik’e’ dedi.

Ahmet Berberoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti ve namaz kıldı. Ardından Bozüyük Saraycık’taki evine giden Berberoğlu’yu 150 kişilik dostları karşıladı ve evin girişinde kesilen kurban sonrası Berberoğlu dualar eşliğinde 9 aydır ayrı kaldığı evine girdi. Evinde ağırladığı dostları ile sohbet eden Berberoğlu, cezaevindeyken ziyarete gelmek için bir çok kişinin izin istediğini Savcı’nın artık bıktığını ve izin vermediğini dile getirerek, parti temsilcilerinden, genel başkanlarından, bakanlardan, milletvekillerinden birçok kişinin aradığını ve ziyaret ederek destek verdiklerini söyledi. Ayrıca sanayi kuruluşlarının tamamımın patronlarının, genel müdürlerinin dahi kendisini ziyarete geldiklerini de belirten Berberoğlu, Bilecik basınının da çok destek verdiğini söyleyerek, Bilecik’ten bu kadar destek beklemediğini ve gördüğü bu destekten dolayı çok memnun kaldığını söyleyerek ‘helal olsun Bilecik’e’ dedi.


Berberoğlu, ayrıca hiçbir suçu olmadığını, cezayı kabul etmediğini de belirterek, hakkında 1 lira aldığını kanıtlarlarsa ilçeyi terkedeceğini de ifade etti. Verilmeyecek hesabının olmadığını da kaydeden Berberoğlu, "Herhangi bir suçum olmadığı için cezayı kabul etmiyorum. Mahpusu biz Yusufiye Medresesi olarak gördük ve kendimizi eğittik. Ama kötü bir şey değil, kazancımız oldu, kaybetmedik. Bozüyük kazandı. Yeni bir Ahmet Berberoğlu doğdu oradan. Orası benim için bir dersti. Şerefle ve gururla da kaldım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim