Şubat ayında ikinci defa toplanan Bilecik Belediye Meclisi’nde çevre yoluna yapılması için başvurulan iki Benzin İstasyonu için Meclis kilitlenirken, Millet İttifakı demokrasi örneği sergiledi.

Birinin CHP’ye, birinin de AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen iki kişinin benzinlik ruhsat başvurusunda bulunması ile Belediye Meclis üyeleri demokrasi örneği sergilediler ve haklı taraftan yana oy kullandılar.

Cumhuriyet Mahallesi 424 ada, 10 ve 13 parselde bulunan Serhat Subaşı’ya ait arsada benzinlik açmak ve ruhsat için Belediye’ye başvurmasının yanısıra, aynı yerin hemen yanında 17 pafta 423 ada 4 parselde bulunan Berrin Yıldırım’ın arsasına benzinlik açmak için başvuruda bulunması sonucu konu İmar Komisyonu’na geldi.

Komisyon yaptığı çalışmada işin içinden çıkamadı ve 5 kişiden oluşan  İmar Komisyonu’nun Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ruhsat başvurusunda bulunan Serhat Subaşı ile akraba olması gerekçesi ile İmar Komisyonu Başkanlığından çekilerek hiç oy kullanmadı ve çekimser kaldı. 

Ardından 4 Komisyon üyesi, 424 ada 10 ve 13 parselde bulunan Serhat Subaşı’na ait arsaya benzinlik ruhsatı başvurusuna “red” kararı alarak Meclis’e oylamak için gönderdi.

Meclis’te oylama yapıldı ve Cumhur ittifakından 10 Meclis üyesi, Komisyon’da alınan “red” kararına kabul oyu verdi. 3 CHP Meclis üyesi “red” oyu kullanırken, geri kalan CHP ve İyi Partili Meclis üyeleri ve hatta Başkan Semih Şahin ile İmar Komisyonu Başkanı Melek Mızrak Subaşı da olmak üzere toplam 13 kişi çekimser oy kullandılar. Fakat Meclis’te bulunan ve kabul oyu verenlerin salt çoğunluğunun en az 13 olması gerektiğinin Kurum Müdürü tarafından belirtilmesinin ardından iş çıkmaza girerken, Meclis Başkanı oturuma 15 dakika ara verdi.

Aranın sonunda kurum hukukçuları ile görüşüldüğü ve böyle durumlardaki maddelerin incelenmesi sonucu Meclis’te salt çoğunluğun sağlandığı, en az 6-5 oy oranının baz alındığı ve verilen 10 kabul oyunun geçerli olduğu belirtildi ve Serhat Subaşı’nın ruhsat talebi reddedilerek, Berrin Yıldırım’a ait   ruhsat talebi kabul edildi.

“Milyonda bir olacak olasılık bu da bize denk geldi”

Oylamada demokrasi örneği sergileyen ve kendi partilerine dahi  taraf göstermeyen kendisi de çekimser oy kullanan Belediye Başkanı Semih Şahin, böyle bir durumun milyonda bir denk gelebileceğini onun da Bilecik  Belediyesi’ne rastgeldiğini söyledi.

Bu durumu çözmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Şahin, “bu bizim Meclisin şansı sanırım, bu milyonda bir olacak olasılık ve buda bize rastgeldi. Ne olacak bilemiyorum ama bir şey yapacağız, burada gerçekten çok istisnai bir durum var hakikaten” ifadelerine yer verirken, Başkanın bu davranışıyla demokrasi örneği sergilemesi takdirle karşılandı.

Subaşı’dan alkışlanacak davranış

İmar Komisyonu Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ruhsat başvurusunda bulunan bir tarafın akrabası olduğunu,  değişik spekülasyonların yaşanmaması ve böyle bir zan altında kalamayacağından dolayı çekimser kalarak İmar Komisyonu Başkanlığından çekilip çekimser oy kullandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim