Cafer Elmas

Adaylığı ve anketlere ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Selim Yağcı yeniden aday olmayı düşündüğünü aday gösterilmesinin başta başbakan olmak üzere parti yetkililerinin olduğunu belirterek kendisinsin şu anda rekabet edilen birimi temsil ettiğini, kendisini başarısızmış gibi gösterip sağda solda konuşan  partisinin aday adayları tarafından haksız yere eleştirildiğini ve saldırıya uğradığını söyledi. İnternet anketlerinin tamamen gerçeği yansıtmadığına inandığını  aktaran Selim Yağcı belediye olarak yaptırdıkları anketlerde vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri dikkate aldıklarını ve geçtiğimiz ay yaptırdıkları anketin  önümüzdeki ay sonuçlarının kendisine ulaşacağını ve kamuoyunu ile paylaşacaklarını belirtti.

Başkan Yağcı, “Siyaset rekabet üzerinedir. Ve doğal olarak biz şu anda rekabet edilen birimi temsil ettiğimiz için herkesin bize karşı olması kadar doğal bir şey yok.Yani onların burada yer sahibi olabilmesi için,diğer aday adayı arkadaşların veya gölerilen adayların burada bizim performansımızın düşük gösterilmesi veya başarısız gösterilmemiz lazım.Biraz biz siyaseten diğerleri açısından rakibimiz karşımızda çok .Biz bu anlamda tek noktadayız. Hem AK Parti için hem de diğer partiler anlamında da böyle. Çünkü karşıt tarafta bunu düşünen insanlar, burada başarılı akdettikleri bir belediye başkanı olursa burada adaylıklarını sorarlar niçin sizde aday oluyorsunuz diye? Onun için aday adayı arkadaşlarımızın bazen çarşıda veya başka bir yerde koşuşturmaları  ve bizim aleyhimizde  sağda, solda konuşarak Selim Yağcı şöyle yapıyor, böyle yapıyor gibi dedikodulardan, rastgele konuşmalardan fırsat kollamalarının sebebi budur. Aslında  haksız bir saldırı karşısında da olduğumuzu görüyoruz.”dedi.

“Artık kendime siyasetçiyim diyebilirim”

Yağcı, “Seçim çalışmaları noktasında açıkçası hiçbir endişem yok. Çekilip, çekilmeme, aday gösterilip, gösterilmeme konusuna ilişkin olarak benim şahsı düşüncem artık bunları aştığımı düşünüyorum. Doğduğum bu topraklarda cenabı hakkın lütfu, halkımızın teveccühü ile 10 yıl görev yaptım ve önemli olan ne olacağın değil, ne yaptığın çok önemlidir. Bu geçen süreç içerisinde de halkımız çok şükür bize güvendi.Bu anlamda boşa çıkarmadığımızı verimli çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Partimiz, partimizin yetkili organları bize devam derlerse adayız.Partimiz ile de yine demokratik mücadeleyi sergileriz.Aslında normal şartlarda bu dönem sonunda aday olmayı düşünmüyordum.Fakat Bilecik’in gelişme çizgisi noktasında baktığımızda bazı işlerin tam istediğimiz oranda olması için son bir hamlenin yapılması ve çalışmaların devam etmesi Bilecik’in faydasına olduğunu düşündüğümüz için adaylık noktasında veya aday adaylığı noktasında talibiz bizim saklı gizlimiz yok.Bu olmazsa da yinede ben Bilecik siyasetinin içerisindeyim, Türkiye siyasetinin içerisindeyim. Artık kendime bu noktada siyasetçiyim diyebilirim.”

“Ak Parti’nin bir neferiyim”

Yine takdir görülürse de adayım olmazsa da ben bu partinin bir neferiyim partimde il başkanlığı dahi verilecek her göreve hazırım. Kendi hayat çizgimi, rotamı bu anlamda rahat bir şekilde çizdim.Yani siyaset içerisinde devam edeceğim çizgime,siyaset sonrasında da bürokratik ve başka bir şey olarak düşünmüyorum.Milletvekilliği adaylığı konusunda da açıklık getirmek istiyorum demokratik sistem içerisinde biz şu olursa bu olur gibi bir tartışmaya gitmedik.Fakat Belediye Başkanı olduğumuzda biz bir sonraki süreç içerisinde,partimizin yetkili organları sen 1-1.5 yıl sonra “Milletteki adayı olur musun olmaz mısın” noktasında da partimizin yetkili organları ve sayın Başbakanımızın buna müsaade edip etmeyeceklerini bilmiyorum ama ben nasıl bu dönem başlarken işte 1 dönem sonucunda belediye başkanı adayı olmam düşüncem vardı da devam eden çalışmaların tamamen tamamlanması  tabir-i caizse ‘’Binanın sıvasının ve boyasının da olabilmesi için’’adaylığı düşünüyorsam bana bugün bir milletvekilliğimi belediye başkanlığımı diye sorarlarsa benim düşüncem belediye başkanlığına devam etmek olur.Ben illa bir unvan almak,buna ilişkin bir kazanım içerisinde olma noktasında hiçbir zaman böyle bir düşüncem olmadı.Bu konuda toplumumuzun verdiği itibar bizim için yeterli onun haricinde de farklı bir düşüncemiz yok.Fakat ilerleyen dönemlerde partimizin yetkili organları derlerse ‘’Selim bey’’size bu anlamda görev düşüyor, kadronuzu bu  açıdan düzenleyin derlerse,vatandaşlarımıza da hiçbir zaman iki yüzlülük yapmayız.

“Rekabet edilen birimi temsil ediyoruz”

Belediye Başkan adaylığını tabi düşünenler, arzu edenler var .Siyaset rekabet üzerinedir.Ve doğal olarak biz şu anda rekabet edilen birimi temsil ettiğimiz için herkesin bize karşı olması kadar doğal bir şey yok.Yani onların burada yer sahibi olabilmesi için,diğer aday adayı arkadaşların veya gölerilen adayların burada bizim performansımızın düşük gösterilmesi,veya başarısız gösterilmemiz lazım.Biraz biz siyaseten diğerleri açısından hep rakibimiz karşımızda çok .Biz bu anlamda tek noktadayız.Hem AK Parti için hem de diğer partiler anlamında da böyle.Çünkü karşıt tarafta bunu düşünen insanlar ,burada başarılı akdettikleri bir belediye başkanı olursa burada adaylıklarını sorarlar niçin sizde aday oluyorsunuz diye?Onun için aday adayı arkadaşlarımızın bazen çarşıda,veya başka bir yerde koşuşturmaları  ve bizim aleyhimizde  sağda,solda konuşarak Selim Yağcı şöyle yapıyor,böyle yapıyor gibi dedikodulardan şunlardan, bunlardan fırsat kollamalarının sebebi budur. Aslında  haksız bir saldırı karşısında da olduğumuzu görüyoruz.”dedi.

“İnternet anketlerin, halkın ölçüsünü birebir yansıttığını düşünmüyorum”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, “İnternet anketleri noktasında da şu şekilde ifade edeyim; Halkın ölçüsünü birebir tam olarak yansıttığını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye’nin her yerinden oylanma şansı var. Bu noktada farklı uygulamaların, farklı oylama şekillerinin olabileceğini de söyleyenler var. Onun için internet anketlerini çok verimli ve kanaat verici olduğunu düşünmüyorum. Fakat tabi ki kamuoyu anlamında bir araştırmadır. Şu anda AK Parti Türkiye’de en güçlü parti, AK Parti adayı Bilecik’te de muhtemel Bilecik’in belediye başkanıdır. Doğal olarak AK Partililerin bu hizmeti yapma noktasında da kendi içerisinde de böyle bir çaba göstermesi veya böyle bir çalışma içerisinde olması doğaldır ama, İnternet anketlerinin halkın birebir teveccühü olduğunu ben düşünmüyorum.”dedi.

“Yaptığımız ankete göre ilk aldığım bilgide, evdeki halk memnun”

Bizim kendi yaptırdığımız anketlere gelirsek arkadaşlar şu anda dökümünü daha bana vermediler fakat hazırlıyorlar. Biz yaptırdığımız ankette halkımızın şikayetlerini de almayı düşündük.İlk aldığım bilgide evdeki halkın memnuniyetinin yüksek olduğunu söylediler ama oransal olarak dokümanı şu anda hazırlanıyor ve bu hafta içerisinde de bana sunacaklardır.Bunu büyük bir liste halinde ihtiyaçlar,talepler mahalle mahalle,sokak sokak,ev ev  bireysel taleplerin olduğu bir anket bu.Bakın biz  haftanın 3 akşamı iftar programları yapıyoruz. Her zaman biz vatandaşımızın içerisindeyiz teravihlerde,kahve sohbetleri gibi…Vatandaşın bizden çekinmeden taleplerini alıyoruz.Genel çerçevede baktığımızda vatandaşımızın içerisinde rahatça oturuyoruz,sarılıyoruz ve vatandaşımız Bilecik’te yaptığımız faaliyetlerden memnuniyetlerini dile getiriyor.Tabi hizmet çıtasını her geçen gün yükseltiyoruz.Dün ihtiyaç olmayan şeyler bugün ihtiyaç olabiliyor.Vatandaşımızın o anlamda talebi oluyor fakat yine vatandaş sağ duyu ile yapılan hizmetin farkında.Zaten bu sene yapacaklarımızla bu anlamda nihai olarak,çevresel olarak yapacağımız hizmetlerle de bu noktada vatandaşımıza verdiğimiz vaatlerimizi de yerine getireceğiz.”

“AK Parti’nin kuruluşundan itibaren çaba gösteren, inanan kadro içindeyim”

 Şu anda halkımız nezdinde bir sıkıntımız yok, partimiz nezdinde de bir sıkıntımız yok. Partimiz yapmış olduğu anketlerimizde de bir sıkıntımızın olmadığı görülüyor.Bizim için önemli olan,resmi birimler tarafından yapılan anketlerdir,diğerlerinde dediğim gibi bir sıkıntımız yoktur.Bu noktada bize ne görev verilirse yapılır.Eğer görev verilmezse de yine görevi alacak olan arkadaşımızın arkasından gücümüz yettiğince,bu anlamda da Bilecik’te Belediye Başkanı olarak ve Selim Yağcı olarak,Destek vermek çabası içerisindeyiz.Biliyorsunuz ben bu partiye sonradan girmiş birisi değilim.Ben bu partinin kuruluşundan itibaren çaba gösteren ve gerçekten Türkiye anlamında AK Parti’nin ciddi bir çıkış noktası olduğuna inanan ve bu kadro içerisinde bulunmanın bir onur ve itibar meselesi olduğuna inanan bir insanım.Doğal olarak ben AK Parti’nin kazanması noktasında;sonuna kadar  biz olsak ta olmasak ta desteğimizi vereceğimizi de herkesin de bilmesi lazım.”diye söyledi.

Editör: TE Bilişim