Belediye Başkanı Semih Şahin, ilimize bir yıl içerisinde başlanması beklenen Millet Bahçesi hakkında konuştu. Yer ve maliyet konusunda projeye sıcak bakmadığını söyleyen Başkan Şahin, eski Devlet Hastanesi bölgesini Millet Bahçesi noktasında daha önce önerdiğini belirtti.

Bilecik Arena programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Türbesi’nin oradan başlayıp Çakırpınar Köprüsü’ne kadar olan bölgeyi kapsayacak olan Millet Bahçesi projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Şahin, ilimize yapılacak olan Millet Bahçesi hakkında şu yorumlarda bulundu: “Ben yeri açıkçası doğru bulmuyorum kullanım alanı olarak ve maliyet olarak ben yeri doğru bulmuyorum. Maliyeti çok yüksek biliyorsunuz var olan oradaki kamu binalarının yıkılıp yerine yenilerinin yapılması ve oradaki kamusallaştırmalar var hatta tarihi bir bina var onları kamulaştırmışlar. Ben kafadan bir mühendislik hesabı yaptım başlarken hafriyat parası 250 bin TL olarak başladı oradaki binaların yıkılıp, yeniden yapılması gibi bu Millet Bahçesi için çok önemli bir proje değil diye düşünüyorum. Ben eski hastanenin olduğu yeri ağaçları da her şeyi hazır olan bir yer olarak düşündüm. Sağlık Bakan Yardımcımızla bu konuyu da görüştüm.Yeşillik olabilirdi orası bizim planımız vardı. Millet Bahçesi’nin içine bir tane yaşlı rehabilitasyon merkezi yapacaktık onu da sağlık kısmı çözecekti. Bende bizim bu parkı verip böyle üstten yeşil geçişli güzel bir Millet Bahçesi olarak söylemiştim. Aslında Bakan Yardımcısı çok beğenmişti son yerle ilgili benim bir görüşüm alınmadı.”

Editör: TE Bilişim