Pazaryeri İlçesi’nin güler yüzlü bağımsız Belediye Başkanı Zekiye Tekin, kamuoyunda çokça tartışılan “hangi partiye geçecek?” tartışmalarına son noktayı koydu.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ile Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine bağımsız olarak giren ve seçimi kazanarak Pazaryeri’nin yeni Belediye Başkanı seçilen Zekiye Tekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Güler yüzü ve sıcakkanlı duruşu ile Pazaryeri halkının gönlüne taht kuran bağımsız Belediye Başkanı Zekiye Tekin, vatandaşlar tarafından merak edilen herhangi bir partiye geçecek mi?” tartışmalarına son noktayı koydu. Başkan Tekin, “5 yıl boyunca bağımsız olarak yoluma devam edeceğim” dedi.

“Benim açımdan özellikle kadınların desteği ile gerçekleşmiş bir seçimdi”

Başkan Tekin, seçimlerden bir gün önce yapmış olduğu mitingde kendisine verilen desteği gördükten sonra kazanacağına kesin gözüyle baktığını söyledi ve bu süreçte en büyük destekçilerinin kadınlar olduğunu vurguladı.

Başkan Tekin, yaptığı açıklamada; “31 Mart 2019 yerel seçimleri çok güzel geçti. Benim açımdan özellikle kadınların desteği ile gerçekleşmiş bir seçimdi, seçimden bir gün önce zaten biz bunun sonucunu görmüştük, seçimlerden bir gün önce Cumartesi günü yaptığım mitingde bir kadın yoğunluğu vardı. Pazaryeri halkı 31 Mart Pazar günü gerçekleşen seçimde dedi ki: “Biz Zekiye’yi tercih ediyoruz.”

Pazaryeri halkı zaten Zekiye’yi yakınan tanıyordu, 15 yıllık bir Belediye tecrübesi vardı Zekiye’nin, bunun yanı sıra her gönüle girerek, her kapıyı çalarak Pazaryeri halkının gönlünü almıştı Zekiye, onun için bu seçimi kazanacağımdan emindim”dedi.

“Biz bu koltuğu oturarak işgal etmeyeceğiz”

Açıklamasına devam eden Başkan Zekiye Tekin, seçimin artık geride kaldığını söylerken çalışmalara başladıklarını ve kısa zaman içerisinde sahalara inmek istediğini aktarırken Pazaryeri’nin üretime ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerçekleştirmek istediği bazı projelere de kısaca değinen Başkan Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bende bana 31 Mart günü oy veren-vermeyen bütün halkıma kapılarımı sonuna kadar açtım. İlçenin gelişmesi, kalkınması için üretim yapmaya ihtiyacı var, buna paralel olarak kadınlarımızın üretim yapmaya ihtiyaçları var. Kadın Dayanışma Merkezi ve Gençlik Dayanışma Merkezi ile bu sorunu çözmek için çabalayacağız, yani biz bu koltuğu oturarak işgal etmeyeceğiz, biran önce artık sahalara çıkmak istiyorum, yavaş yavaş başladık, bundan sonraki çalışmalarımız daha da hızlanarak devam edecek. Peyzaj ve park çalışmalarımız olacak, öncelikle bir temizliğe ihtiyacımız var, Pazaryeri’ne yakışır bir düzenlemeye ihtiyaç var. Kadının elinin değdiği belli olmalı, ilçede bir meydanımız yok, bir meydan çalışması da gerçekleştireceğiz kısa zaman içerisinde, Pazaryeri’nin girişinden itibaren çiçek bahçesine çevirmek istiyorum.

“Belediye’nin 7 milyon TL borcu var”

Pazaryeri Belediyesi’nin borcunu da açıklayan Başkan Tekin, “Pazaryeri Belediyesi’nin 7 Milyon TL kredi borcu var”dedi.

“5 yıl bağımsız olarak devam edeceğim”

Bağımsız olarak girdiği seçimleri kazanan Başkan Zekiye Tekin, herhangi bir partiye geçmesinin söz konusu olmadığını söylerken, 5 yıl boyunca Başkanlığı bağımsız olarak sürdüreceğini lakin bu süreç sonunda durum değerlendirmesi yapıp ona göre karar vereceğini aktardığı konuşmasında, “Pazaryeri’nde girdiğim seçimlerde bana her partiden oy geldi, ben yoluma bağımsız olarak devam edeceğim, çünkü bana bir vatandaşım gelip, “Zekiye ben sana oy verdim, sen bu partiye geçtin, ben hakkımı sana helal etmiyorum” derse ben bunun vebalini taşıyamam, ben bu 5 yılımı hiç kimsenin vebalini almadan devam ettirmek istiyorum. Ben halkıma söz verdim, dedim ki “sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayacağım, ben her kesimin oyunu aldım, bende bunun aksini yaparak bir partiye geçersem doğru olmaz ve doğruda hizmet yapamam, ben şu anda bütün partilerin belediyesiyim. Hiç taraf tutmadan, parti ayrımı yapmadan hizmetlerime devam edeceğim, bu 5 yılı böyle devam ettireceğim, inşallah halkımızın istekleri doğrultusunda çok güzel projeler geçekleştireceğim.”

“Kapı kapı gezeceğim, projelerde referandum yapacağım”

Şunu da söylemek istiyorum, uzun soluklu projelerde ben halkım ile bunları yapacağım, her projede referandum yapacağım, bu binayı ‘ben yaptım değil, biz yaptık’ olması gerekiyor, bunun için büyük ve uzun soluklu projelerde referandum yapacağım, çıkacağım kapı kapı gezeceğim, bu gezmelerimi de kendim yapacağım, birilerini göndermeyeceğim, bizzat kendim halk ile sıcak temas kurup onların istek ve şikayetlerini dinleyeceğim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim