Belediye Başkanı Semih Şahin’in yeni kullanmaya başladığı son model Mercedes Vıp makam arabasının Bilecik Belediyesi’ne altyapı işleri ihalesini alan firmanın alt taşeronu olan Yağmur İnşaat tarafından kullanım amaçlı tahsis edildiği ve rehinli olduğu ortaya çıktı.

Son yıllarda ülke genelinde ve Bilecik’te kamu kurumlarında kullanılan lüks araç furyasına Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in de katıldığını ve ihale verdiği firmadan olduğu iddia edilen yaklaşık 1 milyon TL değerindeki Lüks Vıp makam arabası tahsis edildiğini ve kullanmaya başladığını duyurmuştuk.

Son model lüks Vıp Mercedes aracı Başkanlık makam arabası olarak kullanmaya başlayan Başkan Semih Şahin’e bu aracın nereden tahsis edildiği kamuoyunda merak edilip, bu konuda açıklama yapıp yapmayacağı konuşulurken, Başkan Semih Şahin’in ise sessizliğini koruduğu gözlendi.

Haberimizin ardından ulusal basında da geniş yankı bulan araç tahsisinde muammalar devam ederken yaptığımız araştırmalarda makam aracının Bilecik Belediyesi’nden altyapı işleri tadilatı ihalesini alan İstanbullu bir firmanın alt taşeronu olan Yağmur İnşaat tarafından alındığı ortaya çıktı.

Belediye’de Başkan Semih Şahin kullanımına tahsis edilen 11 BB 004 plakalı aracın K.Y.adına kayıtlı olduğu, 2020 model 12.08.2021 tarihinde trafik çıkışı olan Mercedes Benz arabasının Afyonkarahisar’dan satın alındığı öğrenildi.

Görüştüğümüz firma sahibi K.Y., aracı kendisinin Belediye’ye tahsis ettiğini doğrularken, İstanbul’lu bir firmanın Belediye’nin altyapı tadilat ihalesini aldığını, kendisinin bu firmadan taşeron olarak iş aldığını ve aracın ihale sözleşmesinde yeraldığını belirtti.

"Arabayı 1 Milyon TL değil 240 Bin TL'ye aldım"

K.Y., kendisinden Belediye’den herhangi bir araç talebi olmadığını, ihaleyi alan ana firmanın bu yönde isteği olduğunu, arabanın değerinin yazdığımız gibi 1 milyon TL olmadığını sadece 240 bin TL’ye aldığını söyleyip, ihaleyi alan firmanın adını ve sözleşmede yeraldığını iddia ettiği şartnamede araç alım belgesini ise göstermekten kaçındı.

Araba rehinli çıktı

Önceki dönem Belediye Başkanlarını savurganlıkla eleştiren CHP’nin Belediye Başkanı Semih Şahin’in kullanımına tahsis edilen yeni son model Mercedes Vıp makam arabasının rehinli olduğu ve aracın bir bankadan kredi ile alındığı, olası kredisinin ödenmemesi durumunda ise arabaya el konulabileceği de ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim