Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; önümüzdeki yılın ücret ve tarifeleri, belediye dükkanlarının kira bedelleri, performans programı ve 2017 yılı bütçesi konuları görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Kasım ayı toplantısının açılış konuşmasını yapan Selim Yağcı, gündem maddelerine ilişkin bilgi verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Selim Yağcı, Sayıştay denetçileri tarafından Bilecik Belediyesinde yapılan denetimin sonucu meclis üyeleriyle paylaştı. Bilecik Belediye’sinin denetimlerden temiz bir şekilde çıktığı belirten Yağcı, belediye çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yağcı, konu ile ilgili, ‘Her 6 ayda bir Sayıştay tarafından denetimler yapılıyor. Bu sene Sayıştay yine denemelerini yaptı. Bu denetimlerden belediye olarak her seferin yüzümüzün akıyla çıkıyoruz ve yine çıktık. Bu konuda belediyemizde çalışan başta başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizi olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum’ dedi.  

2017 YILINA AİT PERFORMANS PROGRAMI 

Günün üçüncü gündem maddesinde ‘2017 yılına ait performans programı’ görüşüldü. Konu ile ilgili Mali Hizmetler Müdürü Kadri Şentür, meclise bilgi verdi. 2017 yılı performans programı oy birliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi. 

2017 YILI BÜTÇESİ 71 MİLYON

Bilecik Belediyesi’nin 2017 yılı tahmini bütçesi 71 Milyon TL olarak açıklandı ve konu görüşülmek üzere plan bütçe komisyona havale edildi.  Konu ile ilgili bilgi veren Yağcı, ‘Bütçe komisyonumuzda bütçenin son şekli belirlenecek. Plan ve Bütçe komisyonuna önerilerimizi bildireceğiz. Önümüzdeki yıl için yaklaşık 71 milyon liralık bütçeyi öngörüyoruz.  Plan bütçe komisyonumuz gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Aralık ayında bütçemizi belirleyeceğiz’ dedi.  

2017 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET VE TARİFELERİN TESPİTİ 

2017 yılında uygulanacak ücret ve tarifelerin tespiti hususu görüşüldü. Konu ile ilgili Mali Hizmetler Müdürü Kadri Şentür, meclise bilgi verdi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘Tarife komisyonları her sene belediyemizin yapmış olduğu ücret ve tarifelerini tespit ediyor’ dedi. 2017 yılında belediyece uygulanacak ücret ve tarifeler konusu, oybirliği ile ücret ve tarife tespit komisyonuna havale edildi. 

BELEDİYEYE AİT GAYRİMENKULLERİN 2017 YILI KİRA BEDELLERİ 

mülkiyeti belediyeye ait gayrimenkullerin 2017 yılında uygulanacak kira bedellerinin tespit edilmesi hususu görüşüldü.  2017 yılı kira bedellerinin belirlemesi konusu oybirliği ile kira tespit komisyonuna havale edildi. İmar konularının ve başkanlık tarafından verilen önerinin görüşülmesinin ardından Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilişim