Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Mayıs ayı olağan ikinci toplantısında, kamuyonda merak edilen Belediye borcunun 72 Milyon  TL olduğunu açıklayarak kaybedilen davalarla birlikte bu rakamın artacağını dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bilecik Belediyesinin borcu merak konusu haline gelmiş, kamuoyunda dolaşan 90 Milyon TL’lik borcu olduğu söylentilerinin ardından önceki dönem Belediye Başkanı Nihat Can açıklama yaparak, 2019 yılı bütçesi 92 milyon TL olarak belirlenen Bilecik Belediyesi’nin 40 milyon TL’lik borcu olduğunu söylemişti. Bunun üzerine kafalarda yine de netlik kazanmayan Bilecik Belediyesinin borcunu Belediye Başkanı Semih Şahin açıkladı.

Mayıs ayı Meclis toplantısında MHP grubunun yardıma muhtaç kişiler için aşevi yapımı ve suya indirim önerisini sunmalarının ardından söz alan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, önerilerin çok güzel ve yerinde olduğunu fakat Bilecik  Belediyesi’nin borcunun 72 Milyon TL olduğunu, bunun yanında ise kaybedilen davalarla beraber bu rakamın artabileceği için bütçe hesaplaması adına bir zaman gerektiğini dile getirdi. Başkan Semih Şahin, " Bütçemizi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu tür kalıcı ve güzel şeylerin kararını şu anda alacak durumda değilim. Bu iş hesap kitap işi. Vatandaşımıza bir an evvel biz de güzel şeyler yapmak istiyoruz. Fakat öncelikle önümüzü görmemiz gerekiyor"dedi.

Bu borca karşılık AK Partili yetkililerin, eski Belediye Başkanlarının,  Selim Yağcı ve Nihat Can’ın ne gibi bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Diger yandan kamuoyunda Bilecik Belediyesi'nin 90 Milyon borcu olduğu konusuluyordu.Aradan geçen süre zarfında Belediye Başkanı Semih Şahin yapmış olduğu bu açıklama ile Belediyenin borcunu açıklamış oldu.

Editör: TE Bilişim