Dün gerçekleşen İl Genel Meclisinde, köylerdeki çöplerinin toplanması için çöp kamyonu alınması konusu görüşülürken, meclis katip üyesi Oğuz Sertler’den dikkat çekici bir açıklama geldi. Bilecik’teki tüm belediyelerin çöp döküm alanlarının kaçak olduğunu söyleyen Sertler, kendisinin de bu sebeple yargılandığını belirtti.

Özellikle belediyeden köye dönüştürülen büyük yerleşim yerlerinde çöplerin toplanmasının sorun olması konusu, dün İl Genel Meclisinde görüşüldü. Çöplerin toplanması amacıyla çöp kamyonu alınması konusu görüşülürken, önceki dönem Bozüyük belediye başkan yardımcılığı görevini yapan Oğuz Sertler’den şok bir itiraf geldi.

Görev süresinde temizlik işlerinin kendisine bağlı olduğunu belirten Sertler, “Şunu da belirtmek istiyorum; ben şu anda yargılanıyorum. Yargılanma sebebim çevreyi kasten kirletmek. Topladığınız bu evsel atıkları nereye dökeceksiniz? Bu imarla alakalı bir konu. O alanın çöp döküm sahası olarak imarda olması lazım. Şuanda bunu üzülerek söylüyorum, çoğu belediyemizin, belki hepsinin çöp döküm sahaları kaçak. Ben de bu yüzden, Bozüyük Belediyesindeki olaydan dolayı, o dönemde çevre ve temizlik işleri bana bağlı olduğundan dolayı, çevreyi kasten kirletmek suçundan yargılanıyorum.” ifadeleriyle ilimizin büyük bir eksikliğini gözler önüne sermiş oldu.

Sertler, Bilecik Belediyeler Birliğinin katı atık bertaraf tesisi projesiyle birlikte tüm ilçelerin çöplerinin bu merkezde imha edileceğini ve sorunun ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim