Bilecik Belediyesi sosyal proje kapsamında başlattığı yeni atılım ile ilimizin çeşitli yerlerine yerleştirdiği kıyafet kumbaraları ile geri dönüşüm programı başlattı.

Başlangıçta ilimizin 10 adet yerine yerleştirilecek olan kıyafet kumbaraları ile vatandaşların kullanmadığı kıyafetleri toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak ve anlaşmalı firma ile gerçekleştirilecek olan çalışmalar ile toplanan eski kıyafetlerin yerine yenileri alınacak.

Karşılığında sıfır elbise alınacak

Belediye Kültür Sitesi bahçesine yerleştirilen kıyafet kumbarasının tanıtımını gerçekleştiren Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, kıyafet kumbarası adında kıyafetlerin geri dönüşümü şeklindeki programın tanıtımını gerçekleştirerek projeye ilişkin konuştu.

Anlaşmalı oldukları firma ile bu işi ortaklaşa yürüttüklerini söyleyen Başkan Can, kullanılmayan elbiselerin tekrardan değerlendirilerek geri dönüşüme kazandırılacağını belirterek projeye ilişkin şunları aktardı:

“Eskiler Geri Dönsün projesi kapsamı içerisinde bir sosyal proje içerisinde kullanılmayan elbiselerimizi burada değerlendirerek, ayrıştırarak tekrar geri dönüştürme babında faydalanıyoruz. Ama bunun yanında da kullanılmayacakları da tekrardan hammadde vaziyetinde geri dönüşüme katmak üzere gönderiyoruz firmamız tarafından. Tabi ki sağlam olanları sosyal proje içerisinde tekrar kullanılmak üzere sosyal hizmetler il müdürlüklerimize teslim edeceğiz. Geri dönüşüme verdiğimiz elbiselerimizin karşılığında da sıfır elbise olarak geri dönecek bize. Onları da sosyal hizmetlere teslim etmek üzere vereceğiz. Ben bu proje kapsamında firmamıza teşekkür ediyorum. Tabi bunu burada temsili olarak yapıyoruz ama bunun yanında 10 tane noktamıza bırakacağız. Bu 20 adede çıkacak inşallah. Tüm mahallelerimize, tüm noktalarımızda gerçekleştireceğiz diyorum.”

“Sıfır Atık’ projesine destek noktasında da bu önemli bir yol katedecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ‘Sıfır Atık’ proje kapsamındaki projesine destek olmak amacıyla böyle bir atılım gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Can, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bir konunun da altını çizmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin eşleri hanımefendi Emine Erdoğan hanımefendinin ‘Sıfır Atık’ proje kapsamındaki sosyal projesine de destek babında biz bu düşüncemizi bu anlamda da firmamızla tekrardan değerlendirdik. Bunun da bu kapsamda olması için ‘Sıfır Atık’ projesine destek noktasında da bu önemli bir yol katedecek.”

Editör: TE Bilişim