Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından evlerine gönderilen mektupla kendilerinden su deposu maliyeti için katkı payı istenen vatandaşlar şok oldu.

Belediye tarafından yapılan su deposunun maliyetine ilişkin Belediyenin bir talebi olmadığı fakat Sayıştay tarafından  bu hizmetlerden yararlananlardan tahsil edilmesi gerektiği yazan mektubu gören vatandaşlar tepki gösterdi.  Yapılan yatırımların bedelini zaten vergi vererek ödediklerini söyleyen vatandaşlar, bu bedelin de kendilerine yüklenmesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını belirttiler.

2013 yılında yapılan su depoları ile ilgili katkı payının 5 yıl sonra istenmesi de vatandaşlar tarafından manidar bulundu. Belediye tarafından gönderilen mektubun yanında yüksek miktarlar içeren tebligatların da gönderildiği gözlendi.

ÖZGEN: “BELEDİYE MECLİSİNE GETİRİLMEMESİ ETİK DEĞİLDİR”

Belediye tarafından yapılan bu yatırıma ilişkin katkıyı Belediye talep etmezken , Sayıştay Başkanlığınca gerekli görülmesi muhalefetin tepkisini çekti. CHP’li Meclis Üyesi Seyfi Özgen, sosyal medya hesabından “Yasaya göre belediyeler binaların emlak oranının yüzde ikisini katılım payı olarak alıyorlar. Bu imalatın nerede ve ne zaman yapıldığı konusunda ve bu paranın tahsili yönünde belediye meclis toplantısına getirilmemiştir ve etik değildir. Ayrıca buradan Belediye Başkanı Sn. Selim Yağcı’ya şunu sormak istiyorum; Sayıştay’ın denetiminin tarih ve sayısını neden belirtmediniz ve altına neden imzanızı atmadınız.” Diyerek tepki gösterdi.

YEŞİL: “AK PARTİ Mİ BELEDİYE Mİ BİLECİK’İ GÖZDEN ÇIKARTTI?”

 Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil ise “Bilecik Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden,Bilecikli her haneye mektup gitmiş.Açıklama gayet açık ve net.Kısaca özeti Belediyemiz aslında katkı payı almak istemiyor,ama Sayıştay alacaksın diyor.. Ayrıca Belediyemiz Peşin ödemelerde %25 indirim İmkanıda sağlıyor.Kıymetini bilelim..Ne diyelim Adaletin kestiği parmak acımazmış..Görünen oki ya Ak Parti Bilecik’te önümüzdeki seçimlerde Bilecik Belediyesini gözden çıkarmış,yada Bilecik Belediyesi Bilecik’i gözden çıkarmış.” İfadelerine yer verdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Saygıdeğer hemşehrimiz;

Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın daha sağlıklı güvenilir ve kesintisiz su kullanabilmeleri amacıyla şehrimizde bulunan su şebeke hatları yenilenerek, su kesintilerinden halkımızın etkilenmemesi için birbiriyle bağlantılı su depoları yapılmıştır.

Belediyemizce yapılan bu yatırımlara ilişkin maliyetler  vatandaşlarımızdan talep edilmemiştir. Ancak söz konusu faaliyetlere ilişkin yapılan maliyetler, Sayıştay Başkanlığınca yapılan rutin denetimlerde sorguya alınarak 2464 sayılı belediye gelirleri kanunu gereği bu hizmetlerden yararlananlardan tahsil edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Buna istinaden Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payları, kanunun öngördüğü en düşük limitten hesaplanarak, vatandaşlarımıza yasal şartlar gereği gönderilmek durumunda kalınmıştır.

Tahakkuk eden bu katılım paylarına, peşin ödenmesi halinde %25 oranında indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde ise ilk taksit 2018 Mayıs ayı içerisinde başlayarak 6’şar ay arayla 4 eşit taksit halinde ödenebileceği husunu bilgilerinize sunar, anlayışla karşılayacağınız ümidiyle selam ve saygılar sunarız.”

Editör: TE Bilişim