Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nda çok amaçlı spor alanının açılışı yapıldı.

Hava muhalefeti yüzünden okulun kantininde gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, öğrenciler ve velileri katıldı. Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle konuştu:

“Bilecik Belediye Başkanlığı olarak ayrı bir özelliğimizin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu topraklar yüzyıllar önce insanı ön plana koyan “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” felsefesinin olduğu topraklar. Ve insanımızın da yaşam hakkı dışında en önemli haklarından birisi eğitim hakkı. Biz bunlara çocuklarımıza küçük yaşta eğitim hakkını vermek konusunda devletimiz var gücüyle çaba harcıyor.

Bilecik’te 2004 yılından Belediye Başkanlığı bizlere tebliğ edildiği o günden bugüne, insanımızın siz değerli yavrularımızın gelişimi için eğitimin-öğretimin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve bu çerçevede her yıl belediye başkanlığı olarak mutlaka bir eğitim projesi gerçekleştiriyoruz. Son iki yıldır da çocuklarımızın en temel hakkı olan oyun hakkını, aşama aşama gerçekleştirmek için, daha güzel bir şekilde karşılayabilmek için her okula bir sentetik halı saha yapalım dedik. Bunlarında 11 tanesini tamamladık. Birisini de Özel Eğitim Okulumuzda, siz özel öğrencilerimize yönelik olarak yaptık.

Sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz gelecek sizlerle var olacaktır. Yüzünüz hep gülsün istiyoruz. Geleceğe emin adımlarla yürüyün çünkü lider ülke Türkiye’yi her birlikte oluşturacağız. Ben daha nice böyle güzel açılışlarda bir arada olmayı temenni ediyorum. Hayırlı olsun.”

Spor alanın açılışı renkli görüntülere sahne olurken Belediye Başkanı Selim Yağcı, günün anısına önüne koyulan 4 adet futbol topunu da imzaladı.

Editör: TE Bilişim