Emine Türksoy

Bilecik Belediyesi, içinde bulunduğumuz Muharrem ayında, Aşure günü etkinlikleri kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, başta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Otağı olmak üzere şehirdeki 3 ayrı bölgede kurulan aşure dağıtım yerlerindeki vatandaşlara kendi ellerinde aşure ikram etti.

Şehir merkezindeki dağıtımda bir konuşma yapan Başkan Selim Yağcı, aşurenin birlik, beraberlik ve bereketin timsali olduğunu vurgulayarak, ''Aşure geleneği ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Bilecikimizde de sürdürülüyor. Bilecik Belediyesi olarak bu güzel adeti geleneksel şekilde devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşureye birlik ve beraberlik timsali dediğimiz gibi bizler de birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman hiçbir güç aramıza fitne ve fesat tohumları ekemez. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir zaman inişe doğru yol almayız, daima çıkışa, yükselmeye doğru yol alırız. Sloganımızda olduğu gibi, 'Hep birlikte daha iyiye ve daha güzele' diyerek, saygı ve selamlarımı sunuyorum'' dedi.

Başkan Selim Yağcı, daha sonra çarşı merkezinde ve Kapalı Pazar da kurulan aşure dağıtım yerlerinde, sırada bekleyen vatandaşlara aşure ikram etti.

Editör: TE Bilişim