Adaylar arasında seçim yapmak durumunda kalan parti merkezleri ve seçmenler ise, sadece popülerliği ölçü almıyor, hem çevresinde sevilip sayılan hem de belediyeciliğin hakkını verecek nitelikli ve tecrübeli adaylara yöneliyor. Bilecik Belediye Başkanı aday adayı "belediyeci" Atıf Bilir de bunlardan biri.

Bilecik'te doğan ve eğitimci olarak 10 yıl Bilecik'e hizmet verdikten sonra, 17 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yöneticilik yapan ve dünya belediyecilik tarihine geçen devasa projelere kendi sorumluluk alanında katkı sunan Atıf Bilir'in aday adaylığı, Bilecik'te büyük bir heyecanla karşılandı.

Tüm Bilecik halkı tarafından yakından tanınan ve kesin aday olduğu takdirde sadece AK Partililerin değil, kendilerine en kaliteli hizmetin sunulmasını bekleyen bütün Bileciklilerin desteğini alacağına inanılan Bilir, adaylığı konusunda kendisine sorulan sorulara şöyle cevap veriyor:

- "Tüm hizmetlerimiz, çalışmamız, tanıtımımız, her şeyimiz belediyeyle ilgili. Belediyecilik konusunda çok ciddi bir tecrübe ve birikimimiz var. 17 yıl boyunca idareci olarak hizmet ettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya örnek bir belediye. Yine Belediye başkanımız, Dünya Belediyeler Birliği Başkanıydı. Her konuda ve tüm projelerde Türkiye'ye örnek oldu. Biz de o bünyede halka hizmet etme fırsatı bulduğumuz için, belediyeciliğin her alanına yönelik kapsamlı tecrübelerimiz ve kendi sorumluluk çerçevemizde hayata geçirdiğimiz projelerimiz oldu. Bunları Bilecik’te, özellikle Ak Parti'deki tüm üye arkadaşlardan başlayarak, teşkilat, merkez ilçe başkanı, il başkanı hepsiyle paylaşacağız ve ortak bir paydada buluşup, elbirliğiyle bu fikirlerimizi, tecrübelerimizi, projelerimizi Bilecik'te de nasıl hayata geçirebileceğimizi kararlaştıracağız. İnşallah adaylığımız kesinleştiğinde, tüm bu ortak projelerimizi Bilecik’e deklare edecek ve halkımızın da teveccühüyle seçilir seçilmez, tek saniye geciktirmeden uygulamaya sokacağız. Neyin nasıl yapılması gerektiğini bildiğimiz için, göreve geldiğimiz ândan itibaren ve çok kısa bir süre içerisinde, çok hızlı yol alacağımızı düşünüyorum. Artık Bilecik'i de bir belediyecilik örneği ve markası olarak Türkiye'ye takdim etme vakti gelmiştir. Bu da parti teşkilatımızdan başlayarak ve kimseyi diğerinden ayırdetmeden, inşallah tüm Bilecik halkının ortak iradesi ve ortak başarısı olacaktır."

ATIF BİLİR KİMDİR?

1960 yılında Bilecik Gölpazarı ilçesinde doğdu. İmam hatip lisesi orta bölümünü Bilecik'te, liseyi ise Sakarya’da bitirdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu.

Mezuniyetini takiben, 1983 yılında Ardahan’da öğretmenlik görevine başladı. 1985-1994 yılları arasında 10 yıl süresince Bilecik merkezdeki İmam Hatip Lisesi'nde müdürlük yaptı.

1994 mahalli idareler seçiminde Bilecik Merkez'den Refah Partisi belediye başkan adayı olan Atıf Bilir, 1999 genel seçimlerinde ise Bilecik’te Fazilet partisinden 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.

1994-2011 yılları arasında 17 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sırasıyla Mecidiyeköy Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu müdürlüklerini, bilâhare İstanbul Kültür A.Ş'de idari işler müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdür vekilliği görevlerini yürüttü.

17 yıl süren belediyecilik hizmetinden sonra 2011 yılında emekli olan ve ticaretle iştigal eden Bilir, Bilecik merkezden Hatice Tansel hanımla evli ve dört çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor.

www.haberinvakti.com
Editör: TE Bilişim