Beşiktaş Mahallesi’nde geçtiğimiz akşam rampadan inmeye çalışan çöp kamyonu buzlanmadan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde istinat duvarında asılı kaldı. Meydana gelen kazada 3 kişi ölümden dönerken, mahalle sakinlerinden Abbas Öznur isimli vatandaşın istinat duvarının tehlikesine dikkat çeken bir dilekçeyi Haziran ayında Belediye’ye ilettiği öğrenildi.

Beşiktaş Mahallesi Lale Sokak üzerinde dik rampadan  inen 11 EK 458 plakalı çöp kamyonun sürücüsü Muhammet Kayan, buzlanma sebebiyle  aracın hakimiyetini kaybetti. Çöp kamyonu 2 apartman arasında bulunan istinat duvarında asılı kalırken, araçta sürücü hariç 2 kişi ölümden döndü.

“CAN KAYBI OLACAĞI KAÇINILMAZDIR” CÜMLELERİ İLE SONLANDIRDI

Ne var ki mahalle sakinlerinden Abbas Öznur isimli vatandaşın kazaya neden olan ve tehlike arzeden istinat duvarına ilişkin dikkat çekici bir dilekçesi ortaya çıktı.

Vatandaş Öznur, 8 Haziran 2021 tarihinde Bilecik Belediye Başkanlığına bir dilekçe yazdı. Dilekçede çöp kamyonunun asılı kaldığı istinat duvarına dikkat çeken vatandaş Abbas Öznur, istinat duvarına ilişkin yazdığı dilekçesini, “Can kaybı olacağı kaçınılmazdır” cümleleri ile bitirdi.

BELEDİYE RESMEN UYUMUŞ

Mahalle sakini Abbas Öznur, 8 Haziran 2021 tarihinde istinat duvarına ilişkin Belediye’ye müracaat ettiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA;

Müracaat sahibi: Abbas Öznur. Beşiktaş Mahallesi Şehit Erkan Alyanak Caddesi No:13-Bilecik

Konu:İstinat duvarı yapılması hakkında.

Ekli dört krokide belirlenen yolun 40 veya 50 metrelik kısmına istinat duvarının yapılmasını talep etmekteyim. Daha önce 2007’den 2017 yılına kadar Lale Sokak’tan 9-11-13-15 bahçelerine kanalizasyon aktığı ve defalarca şikayet edilmesine rağmen nihayet 10 yıl sonra basın aracılığıyla kanalizasyon yapıldığı ancak yapılması istenen istinat duvarının eğer 10 yıl yapımı sürerse dilekçenin işleme koyulmadan iptal edilmesini talep ederim. Resimlerde görüldüğü mevcut evlerin üzerine yokuş aşağı yolun devam ettiği ve araçlardan birinin bahçeye uçması halinde can kaybı olacağı kaçınılmazdır. Gereğini arz ederim. Abbas Öznur.

Bundan sonra ne olacak?

2464 sayılı dilekçenin Belediye yetkilileri tarafından dikkate alınmadığı iddia edilirken, aradan geçen 6 aylık bir süre zarfında korkulan oldu ve Abbas Öznur isimli vatandaşın bahse konu ettiği dilekçesindeki istinat duvarından aşağıya çöp kamyonu uçtu. 3 kişi ölümden dönerken, mahalle sakinleri seslerini duymayan Belediye yetkililerine sitemde bulundular.

Bu durum, “Belediye resmen uyumuş” yorumlarını da beraberinde getirirken, dilekçeye ve istinat duvarında herhangi bir çalışmanın yapılmamasına ilişkin Belediye yetkililerinin ne gibi bir davranış sergileyecekleri ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim