AK Partili ve MHP’li Meclis Üyeleri, su bedellerine ilişkin verilen soru önergesinin tartışıldığı anda Meclis eski üyesi ve Kent Konseyi Başkanı olan Seyfi Özgen’in konu hakkında söz alarak görüş belirtmesi ve bir önceki dönemde de katı atıklara %20’den fazla zam yapıldığını söylemesi Meclis’te gergin anlar yaşattı.

Ardından bir madde sonra  Meclis Başkanı Semih Şahin, Kent Konseyi  amacı ve çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi vermek için Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’e söz verdi. Özgen’in sunuma başladığı esnada AK Partili ve MHP’li Meclis üyeleri protesto ederek Meclis salonunu terketti.

Ardından salonda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk’te Seyfi Özgen’e  “zaten Kent Konseyi kurulurken kendi kendinize hareket ettiniz bizden kimseyi almadınız, bende sizi dinlemek istemiyorum”  diye seslenerek o da salonu terketti.

Seyfi Özgen’de buna cevaben “maden çok önem veriyorsunuz Kent Konseyi’ne 15 yıldır neden aktifleştirmediniz?” dedi ve Kent Konseyi’nin siyasi bir oluşum olmadığını belirterek oluşturulan yeni Yönetim Kurulu’nu tek tek sayarak “kalan arkadaşlar ve katılımcılar bize yeter” diyerek sunumuna devam etti.

Sunumun ardından konuşan Belediye Başkanı Semih Şahin, Kent Konseyi’nin önemli olduğunu ve aktif çalışarak Bilecik’e hizmet edeceğini aktararak Meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti. Dışarı çıkan AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri daha sonra salona geri döndü.

Editör: TE Bilişim