Temmuz ayı Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup sözcü vekili Muhammet Karadayı’nın çeşitli konularındaki eleştirilerine sert cevaplar veren Belediye Başkanı Semih Şahin, “bilmediğiniz konularda fazla konuşmayın, toplantı bitmiştir!”diyerek birleşimi sonlandırdı.

Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan AK Parti grup sözcü vekili Muhammet Karadayı, Semih Şahin’in basın aracılığı ile yapmış olduğu açıklamada Belediye’nin 80 milyon TL borcu olduğunu söylediğini lakin borcun 45 Milyon civarı olduğunu ve 80 milyon TL’ye ilişkin belge açıklamasını istedi.

Karadayı ayrıca, Başkan Şahin’in önceki Meclis toplantılarında dile getirmiş olduğu 300 adet dosya ile ilgili üzerinden çok zaman geçmesine rağmen herhangi bir belge sunulmadığını da aktardı.

Son olarak tarihi Belediye binasındaki fiziki müdahaleleri de eleştiren grup sözcüsü Karadayı, bu konuda Belediye Başkanı Semih Şahin’in yapmış olduğu açıklamalarında tamamıyla yanlış olduğunu aktardı.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Şahin’in AK Parti sıralarına yönelik sert tutum sergilediği gözlenirken, Belediye borçları ile ilgili belgelerin hepsini paket halinde açıklayacağını aktardı.

300 dosyaya ilişkinde açıklama yapan Başkan Şahin, rakamı yükselterek daha fazla dosyanın olduğunu ve bunlarında zamanı gelince açıklanacağını söyledi.

Tarihi Belediye binasına ilişkinde uzmanlık alanının restorasyon çalışmaları içerisinde olduğunu aktaran Başkan Şahin, “bilmediğiniz konularda fazla konuşmayın” dedi.

“SİZLERDE BİLİYORSUNUZ 40-42 MİLYON BORCU OLDUĞUNU BİZLERDE GÖRDÜK”

AK Parti grup sözcü vekili Muhammet Karadayı, ilk olarak Belediye’nin 40 ile 42 milyon borcu olduğunu ve Başkan Şahin’in 80 Milyon borç açıklamasının havada kaldığını söylediği açıklamasında, “ilk olarak Bilecik Belediyesi olarak basın mensuplarını Belediye binasına davet edip, ‘arkadaşlar Bilecik Belediyesi’nin toplam borcu; 80 Milyon TL’dir.’dediniz, üç ay geçti, peki elinizde bir belge var mı? Basın mensuplarına sunulmuş bir belge var mı? Yok! Bilecikli hemşerilerimiz, bu konu ile alakalı hiçbir bilgiye sahip mi? Yok! Yapmış olduğunuz bu basın açıklaması tamamıyla havada kaldı.

Ocak ayı Meclis hatta 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra İYİ Parti’den CHP’den, MHP’den AK Partili tüm Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmiş bütçeyi onayladık. Bu bütçe içerisinde Belediye’nin toplam borcunu sizlerde biliyorsunuz, 40-42 milyon borcu olduğunu bizlerde gördük. Sizlerde yarın 80 milyon borç ile alakalı yeni seçilmiş Belediye Meclis üyelerini bilgilendirirseniz mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

“ELİMDE 300 TANE DOSYA VAR” DEDİNİZ ORTADA BİR ŞEY YOK

Grup sözcü vekili Karadayı, Başkan Şahin’in Belediye’ye ait 300 dosya açıklaması yapacağını söylediğini lakin aradan çok zaman geçmesine rağmen herhangi bir belgenin ortaya sunulmadığını belirttiği konuşmasında ise, “Meclis toplantılarını yaparken dediniz ki; ‘elimde 300 tane dosya var. Ben bunları tek tek açıklayacağım, ortada bir şey yok. Sizler, bizlere bu dosyaları sunmakla mükellefsiniz çünkü burada bir şey söylüyorsunuz üzerinden 3 ay geçti, açıklamanın bu kadar zor olmaması gerektiğini düşünüyorum.”

“DOĞRU DÜRÜST BİR İŞİ SİZLER DEVAM ETTİRİYORSUNUZ”

Eski Elmas Büfe’nin bulunduğu alanda devam eden Çarşı Plaza adlı çalışmaya AK Parti döneminde başlanıldığını aktaran grup sözcüsü Karadayı, “biliyorsunuz eski Elmas Büfe’nin olduğu yerde AK Parti belediyeciliği döneminde, ihalesini yaptığımız, proje aşamalarını gerçekleştirdiğimiz Çarşı Plaza adı altında proje ihalesini yaptık. Siz Belediye Başkanlığı döneminde bu ihaleye devam ediyorsunuz, doğru dürüst bir işi sizler devam ettiriyorsunuz.

Prosedürleri tamamlanmış, eksiksiz olan projelerin devam edip etmeyeceğinize hep birlikte şahit olacağız. Bundan sonraki Meclis toplantılarınızda, Muhammet Karadayı olarak ben bakalım bu projeler devam ediyor mu, etmiyor mu? Siz değerli Meclis üyelerimizin takdirine sunacağım” dedi.

“BELEDİYE BİNASI HAKKINDA BASINA VERİLEN AÇIKLAMALAR TAMAMIYLA YANLIŞ”

Tarihi Belediye binasındaki fiziki müdahalelere de değinen Muhammet Karadayı, Başkan Şahin’in konu ile ilgili basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasının tamamıyla yanlış olduğunu söylediği konuşmasında ise, “son olarak sizin cümleleriniz ile devam etmek istiyorum, “Tarihi bir binada bizim onaylayabileceğimiz tek şey sizin yaptığınız kısımdır” diyorsunuz.

“2005 tarihinde restorasyon projesi uygun bulunan Belediye hizmet binasında yapılmış olan müdahalelerin güncel revize ve restorasyon projesinin iletilmesinden sonra değerlendirilmesinin uygun olduğuna, söz konusu taşınmaza kurulumuzdan izin alınmadan herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmamasına karar verilmiştir.’ Bu kurulun raporu. Sizler inşaat mühendisisiniz. Sizler bu şehre örnek olması gereken insanlardan bir tanesisiniz, bu konuyu gündeme getirmeyecektim ama bu konuda yapılan açıklamalar basına verilen açıklamalar tamamıyla yanlış” ifadelerine yer verdi.

“BU BORÇLARIN HEPSİ PAKET HALİNDE AÇIKLANACAKTIR”

Belediye Başkanı Semih Şahin, ilk olarak Belediye’nin borçlarına ilişkin bunların paket halinde açıklanacağını söyleyerek, “benim bunu somut veriye getirebilmem için bir süre beklemem gerekiyor. Benim almış olduğum borç 72 buçuk Milyondu, yasal borçlar, listesi de var, ancak, bunun ardından İl Özel İdare’den 8 yıldır ödenmemiş Kültür Varlıkları borcu geldi. Faizi ile birlikte yaklaşık 3 milyon TL; toplamda 75 buçuk milyon TL oldu, dedim ki yaklaşık olarak hukuktan beklediğimiz ile birlikte 80 milyon TL’yi bulacak hepsi noktası virgülüne hem basına hem de kamuoyuna her yere açıklanacaktır. Şuan itibariyle 72 buçuk kanıtlıdır, eğer 3 milyona yakın İl Özel İdare kaçak paraları eklersek, 75 buçuk kayıtlıdır ama 4 buçuk milyon civarı da hukuktan gelecek borçları bekliyorum, bunlar geldiğinde hepsi paket olarak her yere açıklanacaktır”dedi.

“300’ÜN ÇOK ÜZERİNDE BUNLAR”

Belediye’ye ait 300 dosyaya ilişkin de açıklama yapan Başkan Şahin, rakamın daha da fazla olduğunu söyledi ve “bunda da iddialıyım boş laf yapmıyorum”dedi.

Başkan Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Dosya sayısını düzelteyim, 300 civarı dosya şuan bana sarkan satış fatura ve ihale dosyalarıdır. 300’ün çok üzerinde bunlar, yani burada zamanı gelince hepiniz göreceksiniz. Bunun zamanlaması bana ait olarak hiçbir şey doğru dürüst yapılmamış dediysem bunda da iddialıyım boş laf yapmıyorum! Bana bir tek kişi herhangi bir inşaat, herhangi bir yatırım diyemez ki; ‘bu doğru ve tam yerinde yapılmıştır.”

“ŞEHRİN BİNAYA DEĞİL, YEŞİL ALANLAR VE MEYDANLARA İHTİYACI VAR”

Eski Elmas Büfe’nin bulunduğu alanda yapılan projeye ilişkin de “elimde olsaydı o binayı oraya yaptırmazdım” diyen Başkan Şahin, “bu proje bana göre yanlış bir projedir. Elimde olsaydı ben bunu yapmazdım. Şehrin binaya değil, yeşil alanlar ve meydanlara ihtiyacı var” vurgusunu yaptı.

BAŞKAN ŞAHİN ÇOK KIZDI!

“BEKLEYİN, GÖRÜN VE BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA DA FAZLA KONUŞMAYIN!”

Tarihi Belediye binasına ilişkinde açıklama yapan Başkan Semih Şahin, AK Parti grup sözcüsü Muhammet Karadayı’ya yönelik uzmanlık alanlarından bir tanesinin restorasyon çalışması olduğunu aktardı.

Sözlerine sert bir şekilde devam eden Başkan Şahin ayrıca, “bekleyin, görün ve bilmediğiniz konularda da fazla konuşmayın!” dedi.

Konuya ilişkin çok sert tavır alan Başkan Şahin, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Anıtlar Kurulu’na gittiğimi söyledim, orası ile görüştüğümü söyledim. Ben 11 yıl fiilen bu işi yaptım. Bir sürü 19’uncu ve 18’inci yüzyıl binasının restorasyonla güçlendirmesi yaptım. Bir yerde restorasyon nasıl yapılır bilirim, ben bir 19’uncu yüzyıl binasının tuvaletinin pimapenden yapılmasını kabul edemem yada SİT bölgesinde tenis sahası yapılmasını kabul edemem, burada 90 küsur hatalı imalat var, bakın inatla söylüyorum; Bilecik’te bu konuyla ilgili siz hiç konuşmayın. 90 küsur hata yapmışsınız, ben bu konu ile ilgili konuşulmasını da artık istemiyorum, orada gerçek bir tarihi eser vardır, o da 1905 yılında yapılan Abdülhamit dönemi bir binadır. Şuan Türkiye’de kullanılan ve o dönemden gelen 3 tane aktif kullanılan bina vardır, ben bu binayı da çok iyi değerlendireceğim. Ben bu işi bilen ve uygulayan bir adam olarak en iyi biçimde değerlendireceğim, siz bu konuda bana güvenin, o yüzden bu konuyu uzatmayalım bekleyin ve görün. Bakın o binayı ben nasıl bir müze Belediye haline getiriyorum görün. Pimapen tuvaletlerden kurtarıp, abuk sabuk tenis sahaları var sanki yer yokmuş gibi, siz o alana dokunamazsınız kardeşim, olmaz öyle şey, o yüzden bekleyin, görün ve bilmediğiniz konularda da fazla konuşmayın, toplantı bitmiştir.”

Diğer yandan Başkan Semih Şahin’in açıklamaları sonrasından Meclise katılan izleyicilerin ve Millet İttifakı Meclis üyelerinin uzunca bir süre Başkan Şahin’i alkış yağmuruna tuttukları gözlendi.

Editör: TE Bilişim