Bilecik Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Ocak ayı gündeminde 7 madde görüşüldü. Görüşülen ilk madde de Belediye Meclisi’nin her ayın ilk Salı günü saat 17.30’da toplanılmasının yanı sıra Ağustos ayında tatil yapılması oy birliği ile kabul edildi.


Görüşülen ikinci madde de ise 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereğince Denetim Komisyonu seçimi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.Gizli oy yöntemi ile yapılan oylamada AK Parti adayları Nihat Can, Şadan Turan, Şükrü Selöz 17’şer oy alırken, MHP adayı Soner Olgun16, CHP adayı Ayhan Arslan 15 oy alarak Denetim Komisyonu’nda görev aldılar.


5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 51 ve 52. maddeleri gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapmakta olan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2017 yılı aylık maktu mesai ücretlerine Maliye Bakanlığı’nın belirlediği rakama göre 290 TL ücret artışı yapılması oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin dördüncü maddesinde Belediye’de çalıştırılacak sözleşmeli personele ödenecek ücretlere yüzde 3 artışı oy birliği ile kabul edildi.Görüşülen beşinci maddeye göre Belediye’ye bağlı kuruluşlarda çalıştırılacak geçici iş pozisyonlarında 79 işçi çalıştırılması kararlaştırılarak oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin altıncı maddesine göre bazı boş memur kadrolarında çalıştırılmak üzere personel alımı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise imar konularına ilişkin merkez Beşiktaş Mahallesi’nde  park ve spor alanı olacak şekilde imar planı değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.Görüşülen maddenin diğer konusunda ise merkez Beşiktaş Mahallesi 866 ada 1.2.3.4.5.6.7.8 nolu parseller üzerinde imar planı değişiklik yapılması Komisyona havale edildi.Yılın ilk Belediye Meclisi toplantısı bu şekilde sona ermiş oldu.
Editör: TE Bilişim