Bilecik Belediyesi Mart ayı  toplantısı Başkan Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.

GÖLPARK’A LUNAPARK YAPILIYOR

Toplantının ilk gündem maddesi, Pelitözü Gölpark’a yapılması planlanan lunapark ile ilgili oldu. Başkan Yağcı, yapılması planlanan lunaparkın 10 yıllığına kiralanması hususunu Meclis Üyelerinin oylarına sundu. Muhalefetin çevreye rahatsızlık verecek bir boyutta gürültü olabileceğine dair eleştirilerine yanıt veren Başkan Yağcı, bu konuda da gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Başkan Yağcı, ayrıca Gölpark’ta farklı  düzenlemelere de gidileceğini dile getirerek, “biz de çok büyük gürültü olmasına karşıyız.Hatta bu anlamda bu sene orada açık hava canlı müziği yapan işletmelere de yasaklar getireceğiz. Diğer işletmelerin hakklarını da engelliyorlar ve insanların tercihlerini de etkiliyorlar. Aynı zamanda Pelitözü’nde tek yönlü yol uygulamasına da geçilecek. Tek noktadan girilip tek noktadan çıkılacak ve aralara otopark düzenlemeleri yapacağız”dedi. Pelitözü Gölpark’a yapılması planlanan lunaparkın 10 yıllığına kiralanması hususu AK Parti grubunun kabul, MHP  grubunun çekimser, CHP grubunun ise red oyları ile kabul edildi.

BELEDİYE’Yİ SERKAN BİRCAN TEMSİL EDECEK

 Başkanlıkça gündeme getirilen,  BEBKA 2018 Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı bünyesinde sunulacak gastronomi değerleri olan Bilecik Yöresel Ürünlerinin Ekonomik Değerlerinin Arttırılması projesi için Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan’ın kurumu temsil için yetkilendirilmesi  hususu da Meclis Üyelerinin oylarına sunuldu.

Meclis Üyelerinin oybirliği kararı ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan, Bilecik Belediyesi’ni bu anlamda temsil etme yetkisine sahip oldu.

“FARKLI ÜLKELERDEN 170 ÇOCUK İLİMİZE GELECEK”

İmar konularının görüşülmesinin ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Başkanlık tarafından gerçekleştirilen projeleri aktaran Başkan Yağcı, bu sene 11. si düzenlenecek Çocuk Festivali kapsamında 17 Nisan tarihinde yaklaşık 170 civarında farklı ülkeden çocuğun Bilecik’e geleceğini ve TRT kanalında 1 saat boyunca yayın yapılacağını ifade etti.

CHPL’Lİ ÖZGEN, KENT KONSEYİ’Nİ SORDU

CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Seyfi Özgen, Başkan Yağcı’ya yasaya göre her 2 yılda bir yapılması zorunlu olan Kent Konseyi genel kurulunun en son 5 Şubat 2014’te yapıldığını belirterek buna karşın neden devam etmediğini sordu.

Başkan Yağcı, Özgen’e yanıt olarak, “Kent Konseyi Belediyelerin mecburi olarak yapmasıyla değil toplumun bu anlamda örgütlenmesi ile oluşacak birşeyler. Buna ilişkin olarak son zamanlarda Kent Konseyi talebi bize de geliyor. Eğer sivil toplum yapılanması Kent Konseyi’ni canlandırmak isterse bir çalışma yapabiliriz”dedi.

Editör: TE Bilişim