Bilecik Belediye Meclisi Şubat ayı olan toplantısı Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleşti.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Gündemin görüşülen ilk maddesine göre geçtiğimiz günlerde referandum sonucunda evet çıkmasıyla birlikte Pelitözü Köyü’nün Bilecik’e bağlanması kararlaştırılmıştı. Belediye Meclisi’nde konunun görüşülerek Pelitözü’nün Bilecik’in 12.mahallesi haline gelmesi oy birliği kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde 2017 yılında uygulanacak toplu taşıma ücret ve tarifelerde değişik yapılması görüşüldü.Benzine gelen ardı ardına zamlar neticesinde şehir içi dolmuş ücretleri de zamlandı.Buna göre ,yeni ücretler tam 1.80 TL, öğrenci 1.50 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer bir ek gündem maddesi olarak 100 tane yarım otobüs alınarak şehir içi dolmuşu olarak kullanılması maddesi kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi ise mülkiyeti belediyeye ait eski Seven Çarşısı’nın ihaleye çıkartılarak içerisinde otopark, meydan ve alışveriş merkezinin de bulunduğu inşaat yapım projesi yapımı için,belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi hususu görüşülüp oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin görüşülen diğer maddelerinde ise  belediyeye ait taşınmazlar üzerinde encümene yetki verilmesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre imar konuları görüşülerek karar bağlanmış oldu.

Editör: TE Bilişim