Bilecik Belediyesi Ocak ayı olağan Belediye Meclisi toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi’nde 3 gündem maddesi görüşüldü.

Minimum ücret 2 bin 500 lira

İlk gündem maddesinde 2020 yılında belediyede çalıştırılacak sözleşmeli personellere ödenecek ücretlerin belinlenmesi tartışıldı. Belediyede çalışan personellere ödenecek ücret minimum 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

“Biz emekten yana taraf alıyoruz”

 Belediyeye eğitimci vasfında alınacak olan 6 kişiden 5’ine aynı ücret verilirken,1 kişiye niteliklerinden dolayı daha fazla ücret verilmesine Ak Parti’liler karşı çıktı. Ak Parti meclis üyeleri,   Başkan Semih Şahin’e herkesin aynı ücreti alırken diğer bir kişinin ücretinin daha fazla olmasının sebebini sordu. Başkan Şahin, kendisine yöneltilen soru üzerine “ Biz emekten yana taraf alıyoruz. Yapılan iş ve liyakat farkı var. Ne kadar iş o kadar ekmek o kadar köfte” yanıtını verdi. İlk gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde belediye meclisinin ilk oturumunda imar komisyonuna havale edilen Atık getirme merkezi alanı için Bilecik, Cumhuriyet Mahallesi 213 Ada, 13 ve 14 parsel numaralı taşınmazların satın alınması konusu görüşüldü. Gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde ise Bilecik Merkez, Hürriyet Mahallesi, Değirmen Sokak’ta imar ve plan tadilatı yapılmasına ilişkin İmar Komisyonu’ndan gelen rapor görüşüldü. Son gündem maddesi de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Editör: TE Bilişim