Bilecik Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısında, gündem maddelerinin çoğu oy birliği ile kabul edilirken; komisyona gönderilen kararların yanında, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Birimi ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Biriminin kurulması konuları kabul edildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce Arkeolog kadrosunda alınacak personele ödenecek ücret ve MHP grubunun yardımlara muhtaç, yaşlı, engelli ve yalnız yaşayan kişilere 365 gün sıcak yemek çıkması için aşevi kurulması önerisi ek gündem maddeleri meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi.

Gündemin ilk maddesi olan 2018 Mali yılı kesin hesabının görüşülmesi hususunun ilgili Komisyona gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Defterdarlık bünyesinde oluşturulan Gayrımenkul Satış Komisyon Üyesi oy birliği ile CHP’li Meclis Üyesi Soner Olgun seçildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Belediye personeline Sosyal Yardım Yapılması amacıyla yetkili memur sendikası ile toplu görüşme ve toplu szöleşme yapmak üzere Belediye Başkanlığına yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılma konusu görüşüldü.  Birliği incelediğini ve verimsiz bir işleyişi olduğunu dile getiren Belediye Belediye Başkanı Semih Şahin, ayrıca yüksek bir aidat bedelinin de olması sebebiyle birlikten ayrılmayı gündeme getirdiklerini belirtti. Tek başına karar vermemek adına konunun Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini istediğini söyleyen Başkan Şahin, Türk Dünyası Belediyeler Birliği dahil Belediyenin üye olduğu tüm birliklerin komisyonda incelenmesi gerektiğini belirtti. Konu, Belediye Meclis üyelerinin oyları ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin beşinci maddesinde, Belediye bünyesinde çalışan kadrolu işçiler ile Belediye şirketinde çalışan işçilere uygulanan asgari ücretin arttırılması konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Semih Şahin, 180 TL zam yapıldığını aktardı.

Gündemin altıncı maddesinde yer alan, T plaka taksi yönetmeliğine istinaden Ticari Taksi çalışma izin belgesi, devir ücreti ile vb. Ücretlerin belirlenmesi hususu, Ücret Traife Komisyonu’na gönderildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Çlaışma ve Usul Esaslarına Dair Yönetmeliğin görüşülmesi ve Emlak Hizmetleri Müdürlüğü çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliğin görüşülmesi maddeleri ise Perşembe günü gerçekleştirilecek meclis toplantısına bırakıldı.

Gündmein dokuzuncu maddesinde  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Biriminin kurulması ve kurulacak bu birimi sevk ve idare etmek üzere 1 adet 1. Derece İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü kadrosunun ihdası hususu oyçokluğu ile kabul edildi.

Gündemin onuncu maddsinde Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü Birminin Kurulması ve kurulacak bu birimi sevk ve idare etmek üzere 1 adet 1. Derece Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosunun ihdası oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim