Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden yaşlı ve hasta vatandaşların yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Belediye Meclis Üyesi Yeşil, türbeye ziyaret etmek isteyen yaşlı ve hasta vatandaşların dik merdivenlerden çıkmakta zorlandıklarını dikkat çekerken, ilgililere konu hakkında;“Yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın çilesi ne zaman bitecek?”sorusunu yöneltti.

“Bu memlekete sahip çıkamıyorsanız, çıkanlara engel olmayın”

Yeşil, tarihi ve milli kültürel mirasımız olan Şeyh Edebali Türbesine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun asansör veya yürüyen merdiven projesi için göndermiş olduğu kaynağın yıllardır neden kullanmalığını sorduğu açıklamasında;

“Bilecik’imizin manevi değeri, Şeyh Edebali Hz. Türbesini ziyaret etmek isteyen yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın çilesi ne zaman bitecek?

Tarihi, milli, dini ve kültürel mirasımıza kim sahip çıkacak? Daha da kötüsü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun asansör ya da yürüyen merdiven projesi için göndermiş olduğu kaynak neden yıllardır kullanılmıyor? İktidar partisi yetkilileri tarafından “en kısa sürede yapılacak” diyerek vaatler vermesi üzerinden bile epey zaman geçmiştir.
Bu memlekete sahip çıkamıyorsanız, ya çıkanlara engel olmayın, ya da sahip çıkacak işin ehli insanlar ile yol alın.
Sahipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim