2017 yılında Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından  ben yaptım oldu mantelitesi ile  yıkılan ve 2 yıl boyunca harabe halinde kalan, daha önce ihaleye çıkmasına rağmen bir alıcı bulamayan Elmas  Büfeler Alanı, yeniden ihaleye çıkıyor.

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 2017  projeleri arasında yer alan ve  yerine ticari alan yapılacağı  gerekçesiyle yıkılan ve daha önce ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulamayan Elmas Büfeleriçin yeninden ihaleye çıkılıyor. Elmas Büfeler Alanı’nın 2018 Kasım ayı Belediye Meclisi yap-işlet-devret modeli yapılmasına karar verilmişti.

Bilecik Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’İstiklal Mahallesi Tevfik Bey Caddesi üzerinde bulunan ve daha önceleri Elmas Büfe ve Çay Bahçesi olarak bilinen iş merkezi yapım işi için 8 Şubat 2019 Cuma günü saat: 14:30’da ihale gerçekleştirilecek.

Üst katında 400 metre kapalı alana sahip restoranın yer alacağı proje kapsamında; alt katta Mescit, WC, sığınak ve depolar, bir üst katında 2 adet dükkan, bir üst katında 7 adet küçük dükkan, bir diğer katında 2 adet 200’er metrekarelik Cafe, yer alacaktır.

İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

- İhale konusu işin yapılmasına ilişkin olarak ilgili mevzuatı gereği alınması zorunlu olan belge;

-Yüklenici yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin ruhsatı alacaktır.

-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.


-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.


- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,


-Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.


-Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.


- İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz.


- Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

-İhale katılım şartları ve belgeler ile ilgili olarak; Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulabilir.”

ŞARTNAMEDE OTOPARK YOK

İhale şartnamesinde otopark alanının olmaması da dikkat çekti. Bilecik’in  en büyük sorunlarından biri olan trafik yoğunluğuna karşı çarşı merkezinde bir otoparkın yapılmaması, kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

ZARAR NASIL KARŞILANACAK?

Öte yandan; kira gelirlerinin elde edildiği ticaret alanının 2 yıl boyunca boş kalmasını nedeniyle buradan gelecek kira gelirlerinin zararının ise nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim